Tekvicové škoricové slimáky od fabry.sara
- Celkový čas 3 h 50 min
- 40 min
Príprava - 1 h 20 min
Varenie - 1 h 50 min
Chladenie
Suroviny
12 kusov
4 hrn. Hladká múka
Mlieko
2 lyžice Cukr kryštáľ
1 sáčok Sušené droždia
1 štip. Soľ
Tekvica
Maslo
1 ks Vajcia
Maslo
Škorica
Príslušenstvo
Hák na cesto
Príprava
Krok 1 /7
Predhrejte rúru na 180 °C.
Krok 2 /7
Pripravte tekvicové pyré - stačí tekvicu očistiť, vydlabať a nakrájať na kocky. Položte na plech s papierom na pečenie a pečte v rúre vyhriatej na 180 °C približne 30 minút. Potom nechajte vychladnúť a rozmixujte ponorným mixérom. Ak sa pyré dobre nerozmieša, môžete pridať 40 ml vody.
Krok 3 /7
Do misy kuchynského robota pridajte múku a štipku soli a vytvorte rukou jamku. Do nej vlejte vlažné mlieko, cukor a droždie. Zmiešajte s troškou múky z okrajov a vytvorte tak lepivé cestíčko. Prikryte utierkou a nechajte aspoň 20 minút vzísť kvások.
Krok 4 /7
Misku s múkou a kváskom vložte do robota a stlačte „Štart“. Po 2 minútach pridajte rozpustené maslo, tekvicové pyré, vajcia a nechajte cesto vymiesiť.
Krok 5 /7
Vypracované cesto prikryte utierkou a nechajte ho kysnúť na teplom mieste aspoň hodinu.
Krok 6 /7
Cesto rozvaľkajte, potrite roztopeným maslom, posypte cukrom zmiešaným so škoricou. Zabaľte, nakrájajte do tvaru slimákov (hrubých asi 2 prsty) a vložte do maslom vymastenej zapekacej misy. Nezabudnite na rozostupy, slimáky ešte podkysnú.
Krok 7 /7
Slimáky opäť prikryte utierkou a nechajte ešte 30 minút kysnúť. Pečte v predhriatej rúre pri 180 °C približne 40 minút.