Tekvicové škoricové slimáky od fabry.sara
Tefal
Recept od Tefal

Tekvicové škoricové slimáky od fabry.sara

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 3 h 50 min
  • Príprava
    40 min
  • Varenie
    1 h 20 min
  • Chladenie
    1 h 50 min

Suroviny

12 kusy

  • 4 hrn. Hladká múka

  • Mlieko

  • 2 lyžice Cukr kryštáľ

  • 1 sáčok Sušené droždia

  • 1 štip. Soľ

  • Tekvica

  • Maslo

  • 1 ks Vajcia

  • Maslo

  • Škorica

Príslušenstvo

  • Hák na cesto
    Hák na cesto

Príprava

Krok 1 /7

Predhrejte rúru na 180 °C.

Krok 2 /7

Pripravte tekvicové pyré - stačí tekvicu očistiť, vydlabať a nakrájať na kocky. Položte na plech s papierom na pečenie a pečte v rúre vyhriatej na 180 °C približne 30 minút. Potom nechajte vychladnúť a rozmixujte ponorným mixérom. Ak sa pyré dobre nerozmieša, môžete pridať 40 ml vody.

  • hrn. Tekvica

Krok 3 /7

Do misy kuchynského robota pridajte múku a štipku soli a vytvorte rukou jamku. Do nej vlejte vlažné mlieko, cukor a droždie. Zmiešajte s troškou múky z okrajov a vytvorte tak lepivé cestíčko. Prikryte utierkou a nechajte aspoň 20 minút vzísť kvások.

  • 4hrn. Hladká múka
  • hrn. Mlieko
  • 2lyžice Cukr kryštáľ
  • 1sáčok Sušené droždia
  • 1štip. Soľ

Krok 4 /7

Misku s múkou a kváskom vložte do robota a stlačte „Štart“. Po 2 minútach pridajte rozpustené maslo, tekvicové pyré, vajcia a nechajte cesto vymiesiť.

  • 4hrn. Hladká múka
  • hrn. Mlieko
  • 2lyžice Cukr kryštáľ
  • 1sáčok Sušené droždia
  • 1štip. Soľ
  • hrn. Tekvica
  • hrn. Maslo
  • Hák na cesto

Krok 5 /7

Vypracované cesto prikryte utierkou a nechajte ho kysnúť na teplom mieste aspoň hodinu.

Krok 6 /7

Cesto rozvaľkajte, potrite roztopeným maslom, posypte cukrom zmiešaným so škoricou. Zabaľte, nakrájajte do tvaru slimákov (hrubých asi 2 prsty) a vložte do maslom vymastenej zapekacej misy. Nezabudnite na rozostupy, slimáky ešte podkysnú.

  • 1ks Vajcia
  • Maslo
  • lyžice Škorica

Krok 7 /7

Slimáky opäť prikryte utierkou a nechajte ešte 30 minút kysnúť. Pečte v predhriatej rúre pri 180 °C približne 40 minút.