Tekvicový cheesecake od andreas_samec
Tefal
Recept od Tefal

Tekvicový cheesecake od andreas_samec

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 3 h 54 min
  • Príprava
    20 min
  • Varenie
    1 h 14 min
  • Chladenie
    2 h 20 min

Suroviny

8 os.

  • 300 g Kakaové sušienky

  • 100 g Studené maslo

  • 1000 g Tekvica Hokkaido

  • 800 g Smotanový syr

  • 360 g Trstinový cukor

  • 6 Vajcia

  • 4 lyžice Kukuřičný škrob

  • 3 čajová lyžička Škorica

  • 3 čajová lyžička Muškátový oriešok

  • 2 štip. Šafrán

  • Kyslá smotana

  • Mandľové plátky

Príslušenstvo

  • Šľahač
    Šľahač

Príprava

Krok 1 /12

Sušienky zmiešajte so studeným maslom nakrájaným na malé kocky a vytvorte mrveničku. Zmesi rozmixujte pomocou mixéra z príslušenstva Mix&Drink alebo tyčového mixéra.

  • 300g Kakaové sušienky
  • 100g Studené maslo

Krok 2 /12

Zmiešanú zmes nalejte do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie, rovnomerne rozotrite po dne a vložte do chladničky asi na 20 minút.

Krok 3 /12

Tekvicu umyte, odstráňte semienka a nakrájajte ju na menšie kocky.

  • 1000g Tekvica Hokkaido

Krok 4 /12

Varte vo vode, kým úplne nezmäkne, približne 15 minút.

Krok 5 /12

Tekvicu sceďte a rozmixujte na hladké pyré, ktoré nechajte úplne vychladnúť.

Krok 6 /12

Predhrejte rúru na 170 °C.

Krok 7 /12

Do nádoby robota pridajte syr a cukor a stlačte tlačidlo „Start“.

  • 800g Smotanový syr
  • 360g Trstinový cukor
  • Šľahač

Krok 8 /12

Stlačte tlačidlo „Start“ a postupne pridávajte vajcia, studené tekvicové pyré, škrob a korenie, aby sa ingrediencie premiešali.

  • 6 Vajcia
  • 4lyžice Kukuřičný škrob
  • 3čajová lyžička Škorica
  • 3čajová lyžička Muškátový oriešok
  • 2štip. Šafrán
  • Šľahač

Krok 9 /12

Stlačte tlačidlo „Start“ a nechajte prísady dôkladne premiešať.

  • Šľahač

Krok 10 /12

Keď sa ingrediencie spoja, môžete zmes so sušienkovým základom naliať do formy. Naplnenou formou niekoľkokrát zľahka poklepte o kuchynskú linku, aby sa z krému uvoľnili vzduchové bubliny.

Krok 11 /12

Formu zvonku prikryte silnou fóliou, položte ju na dno hlbšej nádoby na pečenie a zalejte ju horúcou vodou. Pečte v rúre vyhriatej na 170 °C približne 50 minút.

Krok 12 /12

Upečený cheesecake nechajte vychladnúť v otvorenej rúre asi 2 hodiny, potom odstráňte fóliu a nechajte ho v chladničke ešte aspoň niekoľko hodín. Pred podávaním koláč ozdobte kyslou smotanou a mandľami.

  • Kyslá smotana
  • Mandľové plátky