Tekvicový cheesecake od andreas_samec
- Celkový čas 3 h 54 min
- 20 min
Príprava - 1 h 14 min
Varenie - 2 h 20 min
Chladenie
Suroviny
8 os.
300 g Kakaové sušienky
100 g Studené maslo
1000 g Tekvica Hokkaido
800 g Smotanový syr
360 g Trstinový cukor
6 Vajcia
4 lyžice Kukuřičný škrob
3 čajová lyžička Škorica
3 čajová lyžička Muškátový oriešok
2 štip. Šafrán
Kyslá smotana
Mandľové plátky
Príslušenstvo
Šľahač
Príprava
Krok 1 /12
Sušienky zmiešajte so studeným maslom nakrájaným na malé kocky a vytvorte mrveničku. Zmesi rozmixujte pomocou mixéra z príslušenstva Mix&Drink alebo tyčového mixéra.
Krok 2 /12
Zmiešanú zmes nalejte do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie, rovnomerne rozotrite po dne a vložte do chladničky asi na 20 minút.
Krok 3 /12
Tekvicu umyte, odstráňte semienka a nakrájajte ju na menšie kocky.
Krok 4 /12
Varte vo vode, kým úplne nezmäkne, približne 15 minút.
Krok 5 /12
Tekvicu sceďte a rozmixujte na hladké pyré, ktoré nechajte úplne vychladnúť.
Krok 6 /12
Predhrejte rúru na 170 °C.
Krok 7 /12
Do nádoby robota pridajte syr a cukor a stlačte tlačidlo „Start“.
Krok 8 /12
Stlačte tlačidlo „Start“ a postupne pridávajte vajcia, studené tekvicové pyré, škrob a korenie, aby sa ingrediencie premiešali.
Krok 9 /12
Stlačte tlačidlo „Start“ a nechajte prísady dôkladne premiešať.
Krok 10 /12
Keď sa ingrediencie spoja, môžete zmes so sušienkovým základom naliať do formy. Naplnenou formou niekoľkokrát zľahka poklepte o kuchynskú linku, aby sa z krému uvoľnili vzduchové bubliny.
Krok 11 /12
Formu zvonku prikryte silnou fóliou, položte ju na dno hlbšej nádoby na pečenie a zalejte ju horúcou vodou. Pečte v rúre vyhriatej na 170 °C približne 50 minút.
Krok 12 /12
Upečený cheesecake nechajte vychladnúť v otvorenej rúre asi 2 hodiny, potom odstráňte fóliu a nechajte ho v chladničke ešte aspoň niekoľko hodín. Pred podávaním koláč ozdobte kyslou smotanou a mandľami.