Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Tempura z vodného špenátu s pikantnou omáčkou z bravčového mäsa

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 59 min
  • Príprava
    30 min
  • Varenie
    14 min
  • Chladenie
    15 min

Suroviny

2 os.

  • 5 Vodný špenát

  • 2 Šalotky

  • 1 strúč. Cesnak

  • 4 pl Olej

  • 50 g Mleté bravčové mäso

  • 5 cl Zeleninový vývar

  • 1 čl Červená chilli pasta

  • 1 pl Nasekané arašidy

  • 1 pl Rybia omáčka

  • 1 pl Palmový cukor

  • 0.5 Limetka

  • 150 g Múka na pečivo

  • 19 cl Studená voda

  • 1 čl Soľ

Príslušenstvo

  • Grilovacia mriežka
    Grilovacia mriežka

Príprava

Krok 1 /8

Umyte vodný špenát a oddeľte listy od stoniek. Stonky rozrežte na polovicu. Odkvapkajte a odložte do chladničky. Šalotky ošúpte a nakrájajte na tenké plátky. Ošúpte a nadrobno nakrájajte strúčik cesnaku. Odložte bokom.

  • 5 Vodný špenát
  • 2 Šalotky
  • 1strúč. Cesnak

Krok 2 /8

Do rozpálenej panvice pridajte polovicu oleja a rýchlo na ňom orestujte mleté bravčové mäso. Pridajte zeleninový vývar a priveďte do varu. Odstavte z ohňa a nechajte vychladnúť.

  • 4pl Olej
  • 50g Mleté bravčové mäso
  • 5cl Zeleninový vývar

Krok 3 /8

Keď mäso vychladne, pridajte chilli pastu, nasekané arašidy, rybiu omáčku, palmový cukor, limetkovú kôru a šťavu, šalotku a cesnak. Premiešajte stierkou a dajte vychladiť do chladničky.

  • 2 Šalotky
  • 1strúč. Cesnak
  • 1čl Červená chilli pasta
  • 1pl Nasekané arašidy
  • 1pl Rybia omáčka
  • 1pl Palmový cukor
  • 0.5 Limetka

Krok 4 /8

Pripravte si cesto na tempuru. Do veľkej misky nasypte múku a potom studenú vodu. Vyšľahajte do hladkého cesta. Pridajte soľ, olej a dobre premiešajte. Cesto odložte bokom.

  • 4pl Olej
  • 150g Múka na pečivo
  • 19cl Studená voda
  • 1čl Soľ

Krok 5 /8

Namočte listy vodného špenátu do cesta.

  • 5 Vodný špenát
  • 4pl Olej
  • 150g Múka na pečivo
  • 19cl Studená voda
  • 1čl Soľ

Krok 6 /8

Tempuru z vodného špenátu vložte do fritézy Easy Fry na už pripravenú podložku. Spustite program SMAŽENIE HORÚCIM VZDUCHOM pri teplote 200 °C na 7 minút. V prípade potreby smažte ešte niekoľko minút.

  • Grilovacia mriežka

Krok 7 /8

Po usmažení dávky postup opakujte, kým nespotrebujete všetky prísady.

Krok 8 /8

Položte na tanier a podávajte s pikantnou omáčkou. Dobrú chuť!