Tempura z vodného špenátu s pikantnou omáčkou z bravčového mäsa
- Celkový čas 59 min
- 30 min
Príprava - 14 min
Varenie - 15 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (2)
Suroviny
2 os.
5 Vodný špenát
2 Šalotky
1 strúč. Cesnak
4 pl Olej
50 g Mleté bravčové mäso
5 cl Zeleninový vývar
1 čl Červená chilli pasta
1 pl Nasekané arašidy
1 pl Rybia omáčka
1 pl Palmový cukor
0.5 Limetka
150 g Múka na pečivo
19 cl Studená voda
1 čl Soľ
Príslušenstvo
Grilovacia mriežka
Príprava
Krok 1 /8
Umyte vodný špenát a oddeľte listy od stoniek. Stonky rozrežte na polovicu. Odkvapkajte a odložte do chladničky. Šalotky ošúpte a nakrájajte na tenké plátky. Ošúpte a nadrobno nakrájajte strúčik cesnaku. Odložte bokom.
Krok 2 /8
Do rozpálenej panvice pridajte polovicu oleja a rýchlo na ňom orestujte mleté bravčové mäso. Pridajte zeleninový vývar a priveďte do varu. Odstavte z ohňa a nechajte vychladnúť.
Krok 3 /8
Keď mäso vychladne, pridajte chilli pastu, nasekané arašidy, rybiu omáčku, palmový cukor, limetkovú kôru a šťavu, šalotku a cesnak. Premiešajte stierkou a dajte vychladiť do chladničky.
Krok 4 /8
Pripravte si cesto na tempuru. Do veľkej misky nasypte múku a potom studenú vodu. Vyšľahajte do hladkého cesta. Pridajte soľ, olej a dobre premiešajte. Cesto odložte bokom.
Krok 5 /8
Namočte listy vodného špenátu do cesta.
Krok 6 /8
Tempuru z vodného špenátu vložte do fritézy Easy Fry na už pripravenú podložku. Spustite program SMAŽENIE HORÚCIM VZDUCHOM pri teplote 200 °C na 7 minút. V prípade potreby smažte ešte niekoľko minút.
Krok 7 /8
Po usmažení dávky postup opakujte, kým nespotrebujete všetky prísady.
Krok 8 /8
Položte na tanier a podávajte s pikantnou omáčkou. Dobrú chuť!