Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Tirolské knedle

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 1 h 20 min
  • Príprava
    20 min
  • Varenie
    15 min
  • Chladenie
    45 min

Suroviny

6 os.

  • 1 Bujón v kocke

  • 15 cl Voda

  • 250 g Nakrájaný tvrdý chlieb

  • 2 Vajcia

  • 30 g Nakrájaná biela cibuľa

  • 2 čl Nasekaná petržlenová vňať

  • 1 čl Pažítka

  • 25 cl Mlieko

  • 30 g Hladká múka

  • 100 cl Voda

  • 2 štip. Soľ

  • 2 štip. Korenie

  • 10 g Maslo

Príslušenstvo

  • Šľahač
    Šľahač

Príprava

Krok 1 /7

Do veľkého hrnca dajte vodu s kockou vývaru a priveďte do varu.

  • 1 Bujón v kocke
  • 15cl Voda

Krok 2 /7

Do misy prístroja dajte chlieb, mlieko, petržlen, pažítku, múku, soľ a korenie.

  • 250g Nakrájaný tvrdý chlieb
  • 2čl Nasekaná petržlenová vňať
  • 1čl Pažítka
  • 25cl Mlieko
  • 30g Hladká múka
  • 2štip. Soľ
  • 2štip. Korenie

Krok 3 /7

Stlačte tlačidlo "Štart" a počas programu postupne pridávajte vývar.

  • Šľahač

Krok 4 /7

Cesto rozdeľte na 4 časti.

Krok 5 /7

Vyvaľkajte z neho 4 gule s priemerom 23-25 cm, ktoré sploštíte.

Krok 6 /7

Potom ponorte gule do vriacej vody, znížte oheň na minimum a varte 15 minút.

  • 100cl Voda

Krok 7 /7

Pre lepšiu chuť podávajte v keramickej miske s lyžicou masla, ktoré sa okamžite rozpustí.