Tirolské knedle
- Celkový čas 1 h 20 min
- 20 min
Príprava - 15 min
Varenie - 45 min
Chladenie
Suroviny
6 os.
1 Bujón v kocke
15 cl Voda
250 g Nakrájaný tvrdý chlieb
2 Vajcia
30 g Nakrájaná biela cibuľa
2 čl Nasekaná petržlenová vňať
1 čl Pažítka
25 cl Mlieko
30 g Hladká múka
100 cl Voda
2 štip. Soľ
2 štip. Korenie
10 g Maslo
Príslušenstvo
Šľahač
Príprava
Krok 1 /7
Do veľkého hrnca dajte vodu s kockou vývaru a priveďte do varu.
Krok 2 /7
Do misy prístroja dajte chlieb, mlieko, petržlen, pažítku, múku, soľ a korenie.
Krok 3 /7
Stlačte tlačidlo "Štart" a počas programu postupne pridávajte vývar.
Krok 4 /7
Cesto rozdeľte na 4 časti.
Krok 5 /7
Vyvaľkajte z neho 4 gule s priemerom 23-25 cm, ktoré sploštíte.
Krok 6 /7
Potom ponorte gule do vriacej vody, znížte oheň na minimum a varte 15 minút.
Krok 7 /7
Pre lepšiu chuť podávajte v keramickej miske s lyžicou masla, ktoré sa okamžite rozpustí.