Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Torta Mimosa

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 1 h 35 min
  • Príprava
    40 min
  • Varenie
    35 min
  • Chladenie
    20 min

Suroviny

8 os.

  • 10 Vajcia

  • 330 g Cukor

  • 190 g Hladká múka

  • 160 g Zemiakový škrob

  • 2 čl Vanilkový extrakt

  • 1.5 l Pudingový krém

  • 13 cl Čerstvá mliečna smotana

  • 150 g Práškový cukor

  • 40 cl Voda

  • 4 cl Amaretto likér

Príslušenstvo

  • Flex metla
    Flex metla
  • Hák na cesto
    Hák na cesto

Príprava

Krok 1 /20

Rúru predhrejte na 170 stupňov bez ventilácie.

Krok 2 /20

Do misy prístroja dajte cukor a vajcia a stlačte "Štart".

  • 10 Vajcia
  • 330g Cukor
  • Flex metla

Krok 3 /20

V samostatnej miske zmiešajte zemiakový škrob a múku cez sito.

  • 190g Hladká múka
  • 160g Zemiakový škrob

Krok 4 /20

Do misy prístroja s vaječnou zmesou pridajte sypké ingrediencie (zemiakový škrob a múku) po lyžiciach a stlačte "Štart".

  • Hák na cesto

Krok 5 /20

K predchádzajúcej zmesi napokon pridajte vanilkový extrakt.

  • 2čl Vanilkový extrakt

Krok 6 /20

Zmes nalejte do vymastenej tortovej formy.

Krok 7 /20

Vložte do rúry na stredný stupeň a pečte asi 30 minút na 170 stupňov.

Krok 8 /20

Po uplynutí doby skontrolujte stred špajlí: v prípade potreby predĺžte pečenie o ďalších 5 minút.

Krok 9 /20

Tortu nechajte aspoň 20 minút vychladnúť.

Krok 10 /20

Medzitým do umytej mixovacej nádoby stroja nalejte smotanu a stlačte "Štart".

  • 13cl Čerstvá mliečna smotana
  • Flex metla

Krok 11 /20

Do mixovacej nádoby stroja pridajte pudingový krém a stlačte "Štart".

  • 1.5l Pudingový krém
  • Flex metla

Krok 12 /20

Použite veľký nôž na krájanie torty: rozrežte korpus pomaly až do stredu na 3 diely.

Krok 13 /20

Jednu tretinu nakrájajte na malé kocky a dajte bokom.

Krok 14 /20

Do umytej mixovacej nádoby stroja pridajte vodu, práškový cukor a amaretto likér a stlačte „Start“.

  • 150g Práškový cukor
  • 40cl Voda
  • 4cl Amaretto likér
  • Flex metla

Krok 15 /20

Pomocou získaného sirupu potrite pomocou štetca korpus.

Krok 16 /20

Pridajte 2/3 smotany, aby ste vytvorili kopulu, zvyšok dajte bokom.

Krok 17 /20

Navrch dajte zvyšnú časť torty a namočte sirupom.

Krok 18 /20

Zvyšný krém rozotrite na povrch torty pomocou stierky.

Krok 19 /20

Navrch nasypte kúsky cesta a rukami zľahka pritlačte, aby sa prilepilo k povrchu torty.

Krok 20 /20

Nakoniec poprášte práškovým cukrom.