Torta Mimosa
- Celkový čas 1 h 35 min
- 40 min
Príprava - 35 min
Varenie - 20 min
Chladenie
Suroviny
8 os.
10 Vajcia
330 g Cukor
190 g Hladká múka
160 g Zemiakový škrob
2 čl Vanilkový extrakt
1.5 l Pudingový krém
13 cl Čerstvá mliečna smotana
150 g Práškový cukor
40 cl Voda
4 cl Amaretto likér
Príslušenstvo
Flex metla Hák na cesto
Príprava
Krok 1 /20
Rúru predhrejte na 170 stupňov bez ventilácie.
Krok 2 /20
Do misy prístroja dajte cukor a vajcia a stlačte "Štart".
Krok 3 /20
V samostatnej miske zmiešajte zemiakový škrob a múku cez sito.
Krok 4 /20
Do misy prístroja s vaječnou zmesou pridajte sypké ingrediencie (zemiakový škrob a múku) po lyžiciach a stlačte "Štart".
Krok 5 /20
K predchádzajúcej zmesi napokon pridajte vanilkový extrakt.
Krok 6 /20
Zmes nalejte do vymastenej tortovej formy.
Krok 7 /20
Vložte do rúry na stredný stupeň a pečte asi 30 minút na 170 stupňov.
Krok 8 /20
Po uplynutí doby skontrolujte stred špajlí: v prípade potreby predĺžte pečenie o ďalších 5 minút.
Krok 9 /20
Tortu nechajte aspoň 20 minút vychladnúť.
Krok 10 /20
Medzitým do umytej mixovacej nádoby stroja nalejte smotanu a stlačte "Štart".
Krok 11 /20
Do mixovacej nádoby stroja pridajte pudingový krém a stlačte "Štart".
Krok 12 /20
Použite veľký nôž na krájanie torty: rozrežte korpus pomaly až do stredu na 3 diely.
Krok 13 /20
Jednu tretinu nakrájajte na malé kocky a dajte bokom.
Krok 14 /20
Do umytej mixovacej nádoby stroja pridajte vodu, práškový cukor a amaretto likér a stlačte „Start“.
Krok 15 /20
Pomocou získaného sirupu potrite pomocou štetca korpus.
Krok 16 /20
Pridajte 2/3 smotany, aby ste vytvorili kopulu, zvyšok dajte bokom.
Krok 17 /20
Navrch dajte zvyšnú časť torty a namočte sirupom.
Krok 18 /20
Zvyšný krém rozotrite na povrch torty pomocou stierky.
Krok 19 /20
Navrch nasypte kúsky cesta a rukami zľahka pritlačte, aby sa prilepilo k povrchu torty.
Krok 20 /20
Nakoniec poprášte práškovým cukrom.