Vajíčkovo-špenátový koláč
- Celkový čas 1 h 20 min
- 30 min
Príprava - 50 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
6 os.
2 Krehké cesto
1 kg Umytý a usušený špenát
3 pl Olivový olej
1 Najemno nasekaná cibuľa
2 pl Oregáno
350 g Ricotta
4 pl Strúhaný parmezán
1 pl Soľ
4 Vajcia
Príslušenstvo
Gril
Príprava
Krok 1 /6
Pomocou noža nahrubo nasekajte špenát na doske. Vo veľkom hrnci zohrejte olej, cibuľu a oregano na veľmi silnom ohni a 1 min. miešajte stierkou, potom postupne pridávajte špenát. Medzi jednotlivými pridaniami premiešajte. Špenát varte na miernom ohni, kým sa neodparí všetka voda. Odložte v nádobe bokom.
Krok 2 /6
V prípade potreby ricottu sceďte. Do špenátu pridajte ricottu, parmezán a soľ. Dobre premiešajte.
Krok 3 /6
Vymažte maslom formu s rozmermi 20 x 6 cm. Na dno formy vložte kotúčik cesta, potom zvyšok cesta rozložte po okraji formy. Pritom dbajte, aby ste cesto neroztrhli. Uistite sa, že uhol medzi dnom formy a cestom je správny. Prebytočné cesto neodkrajujte. Formu naplňte zmesou špenátu a ricotty. Pomocou polievkovej lyžice vyhĺbte malé jamky, do ktorých rozbijete vajcia.
Krok 4 /6
Keď sú surové vajcia v jamkách, preložte ich druhým cestom a prebytočné dĺžky odrežte. Obe cestá spojte a potom ich vo vnútri formy zrolujte do gule. Ak chcete urobiť dojem na hostí, použite zvyšné cesto na ozdobenie vrchnej časti koláča listami alebo inými motívmi.
Krok 5 /6
Plech vložte do rúry Easy Fry s grilovacím podnosom a spustite program AIR FRY s teplotou 160 °C na 50 minút.
Krok 6 /6
Nechajte vychladnúť, potom vyberte z formy a podávajte na tanieri.