Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Vajíčkovo-špenátový koláč

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 1 h 20 min
  • Príprava
    30 min
  • Varenie
    50 min
  • Chladenie
    0 min

Suroviny

6 os.

  • 2 Krehké cesto

  • 1 kg Umytý a usušený špenát

  • 3 pl Olivový olej

  • 1 Najemno nasekaná cibuľa

  • 2 pl Oregáno

  • 350 g Ricotta

  • 4 pl Strúhaný parmezán

  • 1 pl Soľ

  • 4 Vajcia

Príslušenstvo

  • Gril
    Gril

Príprava

Krok 1 /6

Pomocou noža nahrubo nasekajte špenát na doske. Vo veľkom hrnci zohrejte olej, cibuľu a oregano na veľmi silnom ohni a 1 min. miešajte stierkou, potom postupne pridávajte špenát. Medzi jednotlivými pridaniami premiešajte. Špenát varte na miernom ohni, kým sa neodparí všetka voda. Odložte v nádobe bokom.

  • 1kg Umytý a usušený špenát
  • 3pl Olivový olej
  • 1 Najemno nasekaná cibuľa
  • 2pl Oregáno

Krok 2 /6

V prípade potreby ricottu sceďte. Do špenátu pridajte ricottu, parmezán a soľ. Dobre premiešajte.

  • 1kg Umytý a usušený špenát
  • 350g Ricotta
  • 4pl Strúhaný parmezán
  • 1pl Soľ

Krok 3 /6

Vymažte maslom formu s rozmermi 20 x 6 cm. Na dno formy vložte kotúčik cesta, potom zvyšok cesta rozložte po okraji formy. Pritom dbajte, aby ste cesto neroztrhli. Uistite sa, že uhol medzi dnom formy a cestom je správny. Prebytočné cesto neodkrajujte. Formu naplňte zmesou špenátu a ricotty. Pomocou polievkovej lyžice vyhĺbte malé jamky, do ktorých rozbijete vajcia.

  • 2 Krehké cesto
  • 1kg Umytý a usušený špenát
  • 350g Ricotta
  • 4 Vajcia

Krok 4 /6

Keď sú surové vajcia v jamkách, preložte ich druhým cestom a prebytočné dĺžky odrežte. Obe cestá spojte a potom ich vo vnútri formy zrolujte do gule. Ak chcete urobiť dojem na hostí, použite zvyšné cesto na ozdobenie vrchnej časti koláča listami alebo inými motívmi.

  • 2 Krehké cesto
  • 4 Vajcia

Krok 5 /6

Plech vložte do rúry Easy Fry s grilovacím podnosom a spustite program AIR FRY s teplotou 160 °C na 50 minút.

  • Gril

Krok 6 /6

Nechajte vychladnúť, potom vyberte z formy a podávajte na tanieri.