Vajcia Florentine
- Celkový čas 14 min
- 10 min
Príprava - 4 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Objavte celý sortiment
Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
4 os.
4 Veľké čerstvé vajcia
120 g Umyté listy špenátu
0.5 Cibuľa nasekaná na jemno
2 pl Olej
30 cl Studené mlieko
15 g Maslo
15 g Múka
Soľ, korenie, muškátový oriešok
2 pl Parmezán
4 Nádobky (140 ml) + papier na pečenie s rovnakým priemerom ako panvica
Príprava
Krok 1 /7
Pripravte si ingrediencie.
Krok 2 /7
Cibuľu ošúpte a nasekajte na jemno.
Krok 3 /7
Do nádoby nalejte olej. Pridajte cibuľu a špenát. Po usmažení vyberte.
Krok 4 /7
Roztopte maslo s múkou. Pomiešajte. Pridajte mlieko. Rozšľahajte až do zhustnutia. Dochuťte. Pridajte varenú zeleninu.
Krok 5 /7
Preložte do nádobiek. Na vrch rozbite vajce. Na dno panvice dajte papier na pečenie, naň poukladajte nádobky. Nalejte 2 dl vody.
Krok 6 /7
Doba varenia: 4 minúty
Krok 7 /7
Posypte nastrúhaným parmezánom. Servírujte.