Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Veľkonočný kulich

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 6 h
  • Príprava
    10 min
  • Varenie
    2 h 20 min
  • Chladenie
    3 h 30 min

Suroviny

6 os.

  • 2 pl Pšeničná hladká múka

  • 15 cl Mlieko 3,2%

  • 10 g Sušené droždie

  • 1 pl Cukor

  • 480 g Pšeničná hladká múka

  • 100 g Maslo

  • 1 Citrón

  • 150 g Cukor

  • 1 Vajcia

  • 2 Žĺtky

  • 2 štip. Soľ

  • 10 cl Kyslá smotana 20%

  • 20 g Vanilkový cukor

  • 1 Bielok

  • 100 g Múčkový cukor

  • 150 g Hrozienka

  • 100 g Kandizované ovocie

  • 3 cl Rastlinný olej

  • 8 cl Voda

  • 120 g Múčkový cukor

  • 1 cl Citrónová šťava

  • 1 Pomarančová kôra

  • 2 cl Rum

Príslušenstvo

  • Flex metla
    Flex metla
  • Hák na cesto
    Hák na cesto

Príprava

Krok 1 /15

V hrnci zohrejte mlieko na 30–35 stupňov, v mlieku rozpustite cukor, múku a droždie a nechajte 12–15 minút odstáť.

  • 2pl Pšeničná hladká múka
  • 15cl Mlieko 3,2%
  • 10g Sušené droždie
  • 1pl Cukor

Krok 2 /15

Múku preosejte cez sito do samostatnej misy.

  • 480g Pšeničná hladká múka

Krok 3 /15

V panvici rozpustite maslo.

  • 100g Maslo

Krok 4 /15

Citrónovú kôru postrúhajte na jemnom strúhadle, iba žltú časť.

  • 1 Citrón

Krok 5 /15

Do misy prístroja dajte vajcia, žĺtky, vanilkový cukor, cukor a soľ. Stlačte "Štart".

  • 150g Cukor
  • 1 Vajcia
  • 2 Žĺtky
  • 2štip. Soľ
  • 20g Vanilkový cukor
  • Flex metla

Krok 6 /15

Kandizované ovocie a hrozienka varte 10 minút, potom osušte papierovými utierkami.

  • 150g Hrozienka
  • 100g Kandizované ovocie

Krok 7 /15

Do misy s rozšľahanými vajcami nalejte mliečnu zmes (mlieko, droždie, múku, cukor), pridajte citrónovú kôru a kyslú smotanu. Stlačte "Štart".

  • 10cl Kyslá smotana 20%
  • Hák na cesto

Krok 8 /15

Cesto potrite olejom a nechajte 2 hodiny kysnúť na teplom mieste.

  • 3cl Rastlinný olej

Krok 9 /15

Do cesta pridajte hrozienka a kandizované ovocie.

Krok 10 /15

Cesto rozdeľte na malé gule. Gule vložte do formy na pečenie a nechajte 1-1,5 hodiny kysnúť.

Krok 11 /15

Pečte na 180 stupňov po dobu 60 minút. Teplotu rúry znížte na 160 stupňov a pečte ďalších 20-30 minút.

Krok 12 /15

Nalejte vodu do hrnca, nasypte cukor a pridajte kôru. Varte sirup 15-20 minút na miernom ohni. Nechajte vychladnúť a zalejte rumom. Hotové bochníky vložte na niekoľko sekúnd do sirupu.

  • 8cl Voda
  • 120g Múčkový cukor
  • 1cl Citrónová šťava
  • 1 Pomarančová kôra
  • 2cl Rum

Krok 13 /15

Do misy prístroja dajte bielky. Stlačte "Štart"a dajte bokom.

  • 1 Bielok
  • Flex metla

Krok 14 /15

Do vaječnej zmesi pridajte práškový cukor. Stlačte ""Štart"".

  • 100g Múčkový cukor
  • Flex metla

Krok 15 /15

Povrch bochníkov ozdobte polevou.

  • 1 Bielok
  • 100g Múčkový cukor