Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Veľkonočný tvarohový baránok

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 1 h 2 min
  • Príprava
    10 min
  • Varenie
    52 min
  • Chladenie
    0 min

Suroviny

6 os.

  • 4 Vajcia

  • 250 g Tučný tvaroh

  • 180 g Olej

  • 125 g Hladká múka

  • 125 g Hladká múka

  • 220 g Krupicový cukor

  • Citrónová šťava

  • Citrónová kôra

  • Soľ

  • Kypriaci prášok

  • Hrubá múka

  • Múčkový cukor

  • Olej

Príslušenstvo

  • Flex metla
    Flex metla

Príprava

Krok 1 /10

Pripravte si ingrediencie.

Krok 2 /10

Do misy robota pridajte tvaroh, olej, cukor a citrónovú kúru. Stlačte ŠTART.

  • 250g Tučný tvaroh
  • 180g Olej
  • 220g Krupicový cukor
  • Citrónová kôra
  • Flex metla

Krok 3 /10

Pridajte vajcia a štipku soli. Stlačte ŠTART.

  • 4 Vajcia
  • Soľ
  • Flex metla

Krok 4 /10

Pridajte múku, prášok do pečiva a šťavu z polovice citróna. Stlačte ŠTART.

  • 125g Hladká múka
  • Citrónová šťava
  • Kypriaci prášok
  • Flex metla

Krok 5 /10

Pridajte druhé množstvo múky a stlačte ŠTART.

  • 125g Hladká múka
  • Flex metla

Krok 6 /10

Predhrejte rúru na 160 °C.

Krok 7 /10

Formu na pečenie na pečenie vymažte olejom pomocou mašlovačky a vysypte hrubou múkou. Následne vlejte pripravené cesto.

  • Hrubá múka
  • Olej

Krok 8 /10

Pečte pri 160 °C približne 50 minút. Či je cesto upečené skontrolujete pomocou drevenej špajle - opatrne zapichnite špajľu do stredu cesta. Cesto je dostatočne upečené, pokiaľ je špajľa úplne suchá a nelepí sa na ňu neupečené cesto.

Krok 9 /10

Akonáhle je baránok upečený, vyberte ho z rúry, opatrne vyklopte z formy a nechajte vychladnúť.

Krok 10 /10

Vychladnutého baránka ozdobte podľa svojej fantázie. Odporúčame pocukrovať práškovým cukrom, uviazať mašličku a na miesto očí použiť celý klinček.

  • Múčkový cukor