Veľkonočný tvarohový baránok
- Celkový čas 1 h 2 min
- 10 min
Príprava - 52 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
6 os.
4 Vajcia
250 g Tučný tvaroh
180 g Olej
125 g Hladká múka
125 g Hladká múka
220 g Krupicový cukor
Citrónová šťava
Citrónová kôra
Soľ
Kypriaci prášok
Hrubá múka
Múčkový cukor
Olej
Príslušenstvo
Flex metla
Príprava
Krok 1 /10
Pripravte si ingrediencie.
Krok 2 /10
Do misy robota pridajte tvaroh, olej, cukor a citrónovú kúru. Stlačte ŠTART.
Krok 3 /10
Pridajte vajcia a štipku soli. Stlačte ŠTART.
Krok 4 /10
Pridajte múku, prášok do pečiva a šťavu z polovice citróna. Stlačte ŠTART.
Krok 5 /10
Pridajte druhé množstvo múky a stlačte ŠTART.
Krok 6 /10
Predhrejte rúru na 160 °C.
Krok 7 /10
Formu na pečenie na pečenie vymažte olejom pomocou mašlovačky a vysypte hrubou múkou. Následne vlejte pripravené cesto.
Krok 8 /10
Pečte pri 160 °C približne 50 minút. Či je cesto upečené skontrolujete pomocou drevenej špajle - opatrne zapichnite špajľu do stredu cesta. Cesto je dostatočne upečené, pokiaľ je špajľa úplne suchá a nelepí sa na ňu neupečené cesto.
Krok 9 /10
Akonáhle je baránok upečený, vyberte ho z rúry, opatrne vyklopte z formy a nechajte vychladnúť.
Krok 10 /10
Vychladnutého baránka ozdobte podľa svojej fantázie. Odporúčame pocukrovať práškovým cukrom, uviazať mašličku a na miesto očí použiť celý klinček.