Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Veľkonočný zajačik trený

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 1 h
  • Príprava
    10 min
  • Varenie
    50 min
  • Chladenie
    0 min

Suroviny

6 os.

  • 4 Bielky

  • 4 Žĺtky

  • 120 g Maslo

  • 200 g Krupicový cukor

  • 1 Vanilkový cukor

  • 200 ml Mlieko

  • 300 g Polohrubá múka

  • 1 Prášok do pečiva

  • Citrónová šťava

  • Múčkový cukor

  • Hrubá múka

  • Olej

Príslušenstvo

  • Flex metla
    Flex metla

Príprava

Krok 1 /9

Pripravte sneh z vaječných bielkov - do misy robota pridajte vaječné bielky a stlačte ŠTART. Hotový sneh dajte bokom.

  • 4 Bielky
  • Flex metla

Krok 2 /9

Predhrejte rúru na 180 °C.

Krok 3 /9

Do misy robota pridajte maslo izbovej teploty nakrájané na menšie kúsky, žĺtky, cukor a vanilkový cukor. Stlačte ŠTART.

  • 4 Žĺtky
  • 120g Maslo
  • 200g Krupicový cukor
  • 1 Vanilkový cukor
  • Flex metla

Krok 4 /9

Pridajte mlieko, múku, prášok do pečiva a šťavu z polovice citróna. Stlačte ŠTART.

  • 200ml Mlieko
  • 300g Polohrubá múka
  • 1 Prášok do pečiva
  • Citrónová šťava
  • Flex metla

Krok 5 /9

Do hotovej zmesi opatrne pomocou stierky či miešačky vmiešajte vopred pripravený sneh.

Krok 6 /9

Formu na zajačika na pečenie vymažte olejom pomocou mašlovačky a vysypte hrubou múkou. Následne vlejte pripravené cesto.

  • Hrubá múka
  • Olej

Krok 7 /9

Pečte pri 180 °C približne 45 minút. Či je cesto upečené skontrolujete pomocou drevenej špajle - opatrne zapichnite špajľu do stredu cesta. Cesto je dostatočne upečené, pokiaľ je špajľa úplne suchá a nelepí sa na ňu neupečené cesto.

Krok 8 /9

Akonáhle je zajačik upečený, vyberte ho z rúry, opatrne vyklopte z formy a nechajte vychladnúť.

Krok 9 /9

Vychladnutého zajačika ozdobte podľa svojej fantázie. Odporúčame pocukrovať práškovým cukrom, uviazať mašličku a na miesto očí použiť celý klinček.

  • Múčkový cukor