Vegetariánske smažené maki
- Celkový čas 1 h 2 min
- 50 min
Príprava - 12 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
6 os.
15 cl Mirin
15 cl Sójová omáčka
2 pl Hnedý cukor
2 Uhorky
2 Avokádo
380 g Lososové filety
1 Sladký zemiak
1 Podložka na sushi
6 list Sušené morské riasy
600 g Varená sushi ryža
3 pl Wasabi pasta
20 g Múka
3 Vajcia
20 g Panko strúhanka
25 cl Rastlinný olej
Príslušenstvo
Fritovací kôš
Príprava
Krok 1 /6
Pripravíme omáčku. Dáme do rajnice mirin, sójovú omáčku a cukor a redukujeme, kým nemá omáčka hustú konzistenciu. Prestaneme ohrievať a necháme vychladnúť.
Krok 2 /6
Nakrájame uhorky na štvrtiny a odstránime jadierka. Nakrájame ich na prúžky rovnakej dĺžky a šírky. Rozkrojíme avokáda napol, odstránime kôstku a nakrájame ich na štvrtiny. Takisto nakrájame lososa na prúžky. Ošúpeme sladký zemiak, nakrájame ho na tenké prúžky a opečieme na panvici domäkka.
Krok 3 /6
Rozkrojíme pláty sušených morských rias napol pozdĺž dlhej strany a umiestnime ich na podložku na sushi. Uvarenú sushi ryžu rozložíme navlhčenými rukami rovnomerne na pláty morských rias. V strede ryže natrieme wasabi. Na každý plát dáme dva toppingy podľa výberu (napríklad avokádo a sladký zemiak alebo losos a uhorku). Pomocou podložky na sushi pevne zvinieme plát morských rias tak, že podložku na sushi zdvihneme vpredu a zvinieme ju dozadu.
Krok 4 /6
Na prípravu strúhankového obalu dáme na veľký tanier múku, vajcia vyšľahané vidličkou a panko strúhanku. Namáčame sushi rolky do múky, potom do vajec a nakoniec do strúhanky.
Krok 5 /6
Do fritovacieho košíka fritézy Easy Fry Oven & Grill dáme kus papiera na pečenie. Do košíka poukladáme 6 maki roliek tak, aby sa nedotýkali. Zľahka ich potrieme olejom. Košík dáme na stredný rošt a zatvoríme dvierka. Nastavíme režim HRANOLKY pri 200 °C na 6 minút. Po 3 minútach varenia otvoríme dvierka, obrátime rolky a dvierka zatvoríme, aby sme dokončili varenie. Zopakujeme proces s druhou dávkou.
Krok 6 /6
Nakrájame rolky opečeného sushi na rovnaké kúsky a pokvapkáme omáčkou.