Venčeky Paris-Brest
- Celkový čas 3 h 30 min
- 1 h
Príprava - 30 min
Varenie - 2 h
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (2)
Suroviny
6 os.
37 g Maslo
9.5 cl Voda
1 štip. Cukor
1 štip. Soľ
56 g Múka
94 g Vajcia
1 Vajcia
1 cl Mlieko
22 g Mandľové plátky
37.5 cl Mlieko
45 g Cukor
3 Žĺtky
45 g Cukor
37 g Kukuričný škrob
112 g Lieskovorieškový krém
165 g Maslo
15 g Múčkový cukor
Príslušenstvo
Šľahač Flex metla
Príprava
Krok 1 /19
Predhrejte rúru na 200 stupňov.
Krok 2 /19
Odpaľované cesto pripravte tak, že dajte do hrnca vodu, soľ, cukor a na kocky nakrájané maslo. Nechajte prevariť, aby sa maslo rozpustilo.
Krok 3 /19
Zložte z platne a naraz pridajte múku. Vráťte na mierny oheň a rýchlo premiešajte vareškou. Cesto by sa malo odďelovať od okrajov hrnca a vytvoriť guľu.
Krok 4 /19
Cesto vložte do misy prístroja. Stlačte tlačidlo "Štart" a potom cesto prehneťte, aby sa teplota cesta znížila, aby sa vajcia pri nalievaní nezrazili.
Krok 5 /19
V samostatnej miske zvážte vajcia a zľahka ich rozšľahajte.
Krok 6 /19
Stlačte "Štart" a potom po troškách pridávajte rozšľahané vajcia a nechajte stroj bežať. Množstvo vajec upravte pravidelnou kontrolou konzistencie cesta: na konci šľahača by malo tvoriť tuhý vrchol.
Krok 7 /19
Cesto vložte do cukrárskeho vrecka s ryhovanou tryskou a na vymastenom plechu urobte kolieska 7 až 9 cm.
Krok 8 /19
Paris-Brest potrite rozšľahaným vajcom a trochou mlieka. Posypte mandľovými lupienkami.
Krok 9 /19
Pečte Paris-Brest 30 minút pri 200 stupňoch a po 20 až 25 minútach otvorte dvierka, aby ste odstránili vlhkosť.
Krok 10 /19
Nechajte vychladnúť na mriežke a potom Paris-Brest nakrájajte zubatým nožom.
Krok 11 /19
Krém pripravte tak, že v hrnci zvarte mlieko a cukor za pravidelného miešania.
Krok 12 /19
Do misy prístroja dajte žĺtky, cukor a kukuričný škrob. Stlačte "Štart".
Krok 13 /19
Stlačte tlačidlo "Štart" a potom do zmesi nakvapkajte zmes horúceho mlieka a cukru a nechajte stroj bežať.
Krok 14 /19
Všetko vložte do hrnca a za stáleho miešania metličkou priveďte zmes do varu. Varte 3 minúty až do zhustnutia.
Krok 15 /19
Pridajte lieskovoorieškový krém a premiešajte. Zmes nalejte na plech, prikryte potravinárskou fóliou tak, až sa bude dotýkať povrchu a nechajte 2 hodiny v chladničke.
Krok 16 /19
Vychladnutú zmes dajte do misy prístroja. Stlačte "Štart".
Krok 17 /19
Maslo odvážte a mierne nechajte zmäknúť.
Krok 18 /19
Stlačte "Štart" a po lyžiciach pridávajte maslo. Čas od času špachtľou oškrabte okraje misy, aby ste zobrali maslo, ktoré sa nezmiešalo so zvyškom. Mali by ste získať dokonale hladkú zmes so všetkým zapracovaným maslom.
Krok 19 /19
Náplň preložte do cukrárskeho vrecka s veľkou ryhovanou tryskou. Zmesou potrite spodný diel každého Paris-Brest a uzavrite horným dielom. Posypeme práškovým cukrom.