Vyprážané panzerotti
- Celkový čas 2 h 50 min
- 50 min
Príprava - 20 min
Varenie - 1 h 40 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (2)
Suroviny
6 os.
125 g Hladká múka Manitoba
125 g Hladká pšeničná múka
14 cl Voda
5 g Mletá soľ
5 g Sušené pivovarské kvasnice
5 g Cukor
150 g Syr mozzarella
100 g Paradajkové pyré
1 čl Oregano
50 cl Olej na vyprážanie
Morská soľ
Príslušenstvo
Hák na cesto
Príprava
Krok 1 /13
V mise prístroja rozpustite droždie na 10 minút vo vode.
Krok 2 /13
Do mixovacej nádoby s droždím a vodou pridajte obe múky, soľ a cukor a stlačte "Štart".
Krok 3 /13
Uzavrite mixovaciu nádobu potravinárskou fóliou. Cesto nechajte kysnúť 30 minút pri izbovej teplote (20-22 stupňov).
Krok 4 /13
Odstráňte fóliu a vyberte cesto.
Krok 5 /13
Na pracovnom stole rozdeľte cesto na 6 guličiek s hmotnosťou asi 100 g.
Krok 6 /13
Vyvaľkajte kúsky, aby ste získali malé guličky.
Krok 7 /13
Prikryte kuchynskou utierkou a nechajte 1 hodinu kysnúť.
Krok 8 /13
Mozzarellu nakrájajte na malé kocky a dochuťte paradajkovým pretlakom, soľou a oreganom.
Krok 9 /13
Predhrejte olej na 170-180 stupňov.
Krok 10 /13
Valčekom z guličiek vytvárajte malé disky. Pomocou čajovej lyžičky vložte do stredu každého disku trochu paradajkového pretlaku a trochu mozzarelly.
Krok 11 /13
Cesto uzavrite tak, aby vznikli polmesiacové ravioli a okraje dobre pritlačte.
Krok 12 /13
Panzerotti opekajte na rozpálenom oleji 3–4 minúty.
Krok 13 /13
Nechajte odkvapkať na savom papieri a podávajte horúce s morskou soľou.