Zeleninovo-syrový tart
- Celkový čas 26 min
- 15 min
Príprava - 11 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (7)
Suroviny
2 os.
50 g Lúpaný hrášok (čerstvý alebo mrazený)
150 g Mrkva nakrájaná na kocky
70 ml Voda
20 g Kukuričný škrob
1 Vajce
50 ml Nízkotučná smotana
85 g Zeleninové pyré podľa vlastného výberu (kúpené alebo domáce)
5 g Maslo
15 g Strúhaný syr Gruyère (alebo Ementál alebo Comté)
2 Porcelánové nádobky, 150 ml
Soľ
Príslušenstvo
Balenie 6 pohárov
Príprava
Krok 1 /7
Pripravte si ingrediencie.
Krok 2 /7
Mrkvu nakrájajte na kocky.
Krok 3 /7
Vymiešajte vajcia s kukuričným škrobom. Pridajte smotanu, zeleninové pyré, syr a soľ. Do hrnca dajte maslo.
Krok 4 /7
Roztopte maslo. Pridajte vodu a zeleninu. Varte, kým sa voda neodparí a zelenina nezhnedne. Pridajte k prvej zmesi.
Krok 5 /7
Zmes rozdeľte do nádobiek. Zabaľte do potravinovej fólie. Do hrnca vložte pergamenový papier, 200 ml vody, na to položte nádobky.
Krok 6 /7
Doba varenia: 11 minút
Krok 7 /7
Pred podávaním nechajte mierne vychladnúť.