Zrniečkový chlieb
- Celkový čas 1 h 20 min
- 20 min
Príprava - 1 h
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (2)
Suroviny
6 os.
30 g Psyllium šupky
35 cl Voda
100 g Slnečnicové semienka
50 g Ovsené vločky
50 g Mandle
50 g Tekvicové semienka
120 g Slnečnicové semienka
50 g Ovsené vločky
50 g Mandle
50 g Tekvicové semienka
100 g Mleté jadrá lieskových orechov
100 g Ľanové semienko
10 g Soľ
5 cl Voda
5 cl jablčný ocot
20 g Javorový sirup
5 cl Olivový olej
Príslušenstvo
Šľahač
Príprava
Krok 1 /7
Šupky psyllia zmiešajte v malej miske s lyžicou vody a nechajte 15 minút máčať.
Krok 2 /7
Prvé množstvo slnečnicových semienok, ovsených vločiek, mandlí a tekvicových semienok rozomeľte na múku pomocou mixéra alebo sekáčika.
Krok 3 /7
Do misy prístroja dajte múčnu zmes a pridajte nasledujúce ingrediencie: slnečnicové semienka, lieskové orechy, ovsené vločky, mandle, tekvicové semienka, ľanové semienka a soľ a stlačte "Štart".
Krok 4 /7
Do misy prístroja s predchádzajúcou zmesou pridajte napučané šupky psyllia, vodu, jablčný ocot, javorový sirup a olivový olej a stlačte "Štart".
Krok 5 /7
Formu na chleba vyložte papierom na pečenie. Cesto nalejte do formy a párkrát zľahka poklepte formou o stôl, aby sa cesto dobre rozprestrelo.
Krok 6 /7
Formu dajte na 30 minút do chladničky. Medzitým si predhrejte rúru na 180 stupňov horný/spodný ohrev.
Krok 7 /7
Pečte v predhriatej rúre asi 60 minút. Potom nechajte mierne vychladnúť, vyberte chlieb z formy, odstráňte papier na pečenie a nechajte chlieb úplne vychladnúť na mriežke.