Gratinovaná špargľa
- Celkový čas 20 min
- 10 min
Príprava - 10 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
20 Špargľa
3 pl Olivový olej
20 cl Zeleninový vývar
50 g Strúhanka
25 g Strúhaný Parmezán
1 čl Sušené oregáno
Soľ, korenie
Príslušenstvo
Hrnce a panvice Ingenio
Príprava
Krok 1 /7
Použite malý nôž na odstránenie "šupín" zo zelenej špargle. Odrežte spodné časti, aby ste odstránili najtvrdšiu časť.
Krok 2 /7
Veľkú panvicu Ingenio rozohrejte na vysokú teplotu a počkajte, kým sa Thermo-Signal úplne nezafarbí červenou farbou, než začnete spracovávať ingrediencie. Nalejte dve tretiny olivového oleja, pridajte špargľu a dochuťte soľou. Smažte špargľu 3 minúty a pravidelne otáčajte.
Krok 3 /7
Pridajte zeleninový vývar, prikryte a znížte teplotu. Nechajte variť 4 minúty. Doba varenia sa môže líšiť v závislosti od veľkosti špargle. Skontrolujte, či je uvarená, tak že na pevnosť použijete špičku noža. Mala by byť uvarená a mierne chrumkavá.
Krok 4 /7
Rúru predhrejte na grilovanie pri teplote 210°C.
Krok 5 /7
Vo veľkej mise zmiešajte strúhanku, parmezán, zvyšný olivový olej a oregáno. Dochuťte soľou a korením.
Krok 6 /7
Na špargľu posypte strúhanku. Vložte panvicu do rúry a potom odstráňte rukoväť Ingenio. Zapekajte 3 až 4 minúty, v závislosti od vašej rúry.
Krok 7 /7
Podávajte ihneď a vychutnajte si.