Hovädzie mäso a zeleninová panvica
- Celkový čas 55 min
- 10 min
Príprava - 15 min
Varenie - 30 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
1 strúč. Cesnak
1 Cibuľa
1 pl Zázvor
0.5 Červená paprika
0.5 Zelená paprika
1 Mrkva
1 pl Sezamový olej
1 pl Koriander
500 g Hovädzie filé
1 pl Maizena
1 pl Hnedý cukor
1 pl Sójová omáčka
Soľ, korenie
1 pl Sezamový olej
Príslušenstvo
Hrnce a panvice Ingenio
Príprava
Krok 1 /7
Uistite sa, že pri varení na doske a/alebo v rúre odstránite rukoväť Ingenio.
Krok 2 /7
Hovädzí filet nakrájajte na pásiky. Vo veľkej miske zmiešajte hovädzie pásiky s maizenou, hnedým cukrom, sójovou omáčkou, soľou, korením a sezamovým olejom. Nechajte marinovať 30 minút.
Krok 3 /7
Cesnak, cibuľu a zázvor ošúpte a nakrájajte. Papriku zbavte semienok a nakrájajte. Mrkvu ošúpte a nakrájajte na plátky. Koriander opláchnite a nasekajte.
Krok 4 /7
Wok rozohrejte a počkajte, kým sa tepelno-signalizačný bod nezafarbí úplne na červeno. V sezamovom oleji opečte cesnak a zázvor. Miešajte niekoľko sekúnd.
Krok 5 /7
Pridajte papriku, cibuľu a mrkvu. Smažte zeleninu 5 minút. Dajte ju bokom.
Krok 6 /7
Na woku opečte hovädzie pásiky. Po upečení pridajte zeleninu a sójovú omáčku. Premiešajte spolu.
Krok 7 /7
Pridajte koriander a ihneď podávajte.