Čučoriedkový koláč
- Celkový čas 45 min
- 10 min
Príprava - 35 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
500 g Pšeničná múka
150 g Krupicový cukor
1 čl Prášok do pečiva
1 štip. Soľ
1 čl Mletá škorica
2 Bio žlté citróny (kôra a džús)
35 cl Mlieko
1 čl Vanilková esencia
400 g Čerstvé čučoriedky
30 g Maslo
Práškový cukor na podávanie
Vanilková zmrzlina na podávanie
Príslušenstvo
Panvica
Príprava
Krok 1 /9
Pri varení na plechu a/alebo v rúre nezabudnite odstrániť rukoväť Ingenio.
Krok 2 /9
Predhrejte rúru na 180 °C a umiestnite mriežku doprostred rúry.
Krok 3 /9
Medzitým vložte múku, dve tretiny cukru, prášok do pečiva, soľ, škoricu a citrónovú kôru do misy. Zmiešajte všetky ingrediencie.
Krok 4 /9
Potom pridajte mlieko, vanilku a citrónový džús do misy. Šľahajte, až kým nebude zmes hladká.
Krok 5 /9
Nakoniec pridajte čučoriedky, pričom si malú hrsť nechajte na neskôr, a jemne premiešajte.
Krok 6 /9
Zohrejte panvicu a počkajte, kým sa Thermo-Signal nezafarbí na úplne červenú, až potom pridajte ingrediencie. Roztopte maslo a krátko premiešajte, aby ste ním vymastili všetky strany panvice. Potom nalejte cesto priamo na roztopené maslo.
Krok 7 /9
Posypte zvyškom čučoriedok a rovnomerne ich rozložte po vrchu cesta. Vrch posypte zostávajúcim cukrom.
Krok 8 /9
Panvicu vložte do rúry a odstráňte rukoväť Ingenio. Pečte 30 minút alebo kým nebude vrch zlatohnedý a čučoriedky nezačnú bublať.
Krok 9 /9
Po upečení rukoväť Ingenio znovu nasaďte, nechajte vychladnúť 10 minút a servírujte čučoriedkový koláč priamo z panvice. Koláč posypte práškovým cukrom a každý plátok podávajte s kopčekom vanilkovej zmrzliny.