Kuracie mäso s hranolčekmi zo sladkých zemiakov
- Celkový čas 55 min
- 15 min
Príprava - 30 min
Varenie - 10 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
480 g Kuracie rezne (4 rezne)
Soľ, korenie
400 g Sladké zemiaky
1 pl Olivový olej
1 pl Zemiakový škrob
1 štip. Mletý koriander
25 cl Voda
1 Citrón
20 g Základ z teľacieho mäsa
60 g Sójová omáčka
1 štip. Morská soľ
40 g Drvené lieskové oriešky
Príslušenstvo
Panvica
Príprava
Krok 1 /7
Pred varením na plechu a/alebo v rúre nezabudnite odstrániť rukoväť Ingenio.
Krok 2 /7
Rozohrejte panvicu na vysokú teplotu a počkajte, kým sa signalizačná plocha Thermo-Signal úplne nerozsvieti na červeno, potom pridajte ingrediencie. Znížte teplotu a kuracie mäso varte približne 6 až 8 minút z každej strany. Ochutíme soľou a korením. Kurča presuňte na tanier a odložte nabok.
Krok 3 /7
Ošúpte sladké zemiaky a nakrájajte ich na hranolčeky. Hranolčeky namočte na 10 minút do studenej vody, aby sa odstránil prebytočný škrob (budú chrumkavejšie). Hranolčeky sceďte a osušte čistou handričkou.
Krok 4 /7
Hranolčeky vložte do veľkej misy, pridajte trochu olivového oleja, zemiakový škrob a štipku mletého koriandra. Dobre premiešajte.
Krok 5 /7
Rozohrejte panvicu na strednú teplotu, pridajte hranolčeky a varte 15 až 20 minút, po 10 minútach zvýšte teplotu. Pravidelne otáčajte. Posypte morskou soľou. Aby hranolčeky zostali teplé, preneste ich na plech a vložte do rúry pri teplote 100-120°C. Aby hranolčeky nezmäkli, určite ich rozložte. Uchovávajte aj kurča v teple.
Krok 6 /7
Na omáčku rozohrejte panvicu na strednú teplotu, nalejte vodu a priveďte do varu. Pridajte citrónovú šťavu, základ z teľacieho mäsa a sójovú omáčku. Dobre premiešajte, aby sa základ z teľacieho mäsa úplne rozpustil. Omáčku varte na miernom ohni približne 2 minúty, miešajte, kým nebude hladká. Kurča vložte späť do panvice s omáčkou a na miernom ohni ohrievajte ešte 1 minútu.
Krok 7 /7
Kurča podávajte posypané drvenými lieskovými orieškami spolu s hranolčekmi zo sladkých zemiakov.