Chobotnica na galícijský spôsob
- Celkový čas 1 h 40 min
- 20 minPríprava 
- 20 minVarenie 
- 1 hChladenie 
Suroviny
4 os.
- 2 pl Sherry ocot 
- 4 pl Olivový olej 
- 1 čl Paprika 
- Soľ a čierne korenie 
- 800 g Chobotnica 
- 1 l Voda 
- 2 pl Jablčný ocot 
- 1 list Bobkový list 
- 1 pl Celé čierne korenie 
- 1 pl Hrubozrnná soľ 
Príprava
Krok 1 /5
Pripravte si prísady.
Krok 2 /5
V nádobe zmiešajte sherry ocot, olej, papriku, soľ a korenie a pripravte omáčku.
Krok 3 /5
Vložte chobotnicu do misky. Prilejte vodu, jablčný ocot, bobkový list, zrniečka korenia a hrubozrnnú soľ.
Krok 4 /5
Varenie v tlaku
Krok 5 /5
Nechajte chobotnicu vychladnúť a nakrájajte ju na tenké plátky. Dochuťte omáčkou.

