Chorizo krokety
- Celkový čas 1 h 35 min
- 30 min
Príprava - 5 min
Varenie - 1 h
Chladenie
Suroviny
4 os.
80 g Chorizo
40 g Španielsky syr (Queso manchego)
35 g Maslo
200 g Múka
20 cl Mlieko
0.5 čl Paprika
2 Vajcia
150 g Strúhanka
10 cl neutralný Olej
Soľ
Korenie
Príslušenstvo
Hrnce a panvice Ingenio
Príprava
Krok 1 /10
Nakrájajte chorizo a syr na malé kocky. Odložte do chladničky.
Krok 2 /10
Zohrejte kastról na strednom ohni s maslom. Čakajte, kým sa Thermo-Signal úplne nezmení na červeno predtým, než začnete variť ingrediencie.
Krok 3 /10
Pridajte 45 g múky a dobre premiešajte. Pridajte polovicu mlieka a priveďte do varu, aby sa zahustilo asi na 5 min. Pridajte zvyšnú polovicu a priveďte do varu znova. Takto získate hustú a bezhrudkovú bešamelovú omáčku približne za 2 min.
Krok 4 /10
Odstráňte z ohňa, pridajte chorizo, syr, papriku, soľ a korenie. Premiešajte a nechajte úplne vychladnúť v chladničke 1 hodinu.
Krok 5 /10
Pripravte tvarovanie krokiet. Keď bešamel vychladne, vezmite ekvivalent veľkej lyžice, približne 50 g. Vytvorte guľôčku rukami a potom ju rozvaľkajte, aby sa získal tvar valca. Pripravte všetky krokety pred obalovaním. Udržujte ich v chlade.
Krok 6 /10
Pripravte obalovanie. V prvej miske nasypte múku. V druhej miske vyšľahajte vajcia a nakoniec v tretej miske nasypte strúhanku.
Krok 7 /10
Obalte kroketu v múke, aby bola dobre pokrytá. Jemne poklepte, aby ste odstránili prebytok. Potom ponorte do vyšľahaných vajec a nakoniec do strúhanky.
Krok 8 /10
Pripravte všetky krokety. Aplikujte druhú vrstvu obalovania podľa rovnakého procesu.
Krok 9 /10
Zohrejte panvicu na strednom ohni s olejom. Čakajte, kým sa Thermo-Signal úplne nezmení na červeno predtým, než začnete variť ingrediencie. Smažte krokety do zlatova (asi 5 minút). Opakujte operáciu s zvyšnými kroketami, ak robíte po dávkach.
Krok 10 /10
Osušte na absorbčnom papieri a podávajte horúce.