Domáca japonská barbecue omáčka
- Celkový čas 7 min
- 5 min
Príprava - 2 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (2)
Suroviny
4 os.
70 g Kyslé jablká (napr. Fuji alebo Pink Lady)
9 cl Sójová omáčka
2 pl Cukor
0.5 čl Mletý zázvor
25 g Nasekaný cesnak
1 pl Neutrálny olej
6 cl Mirin
1 čl Biele sezamové semienka
2 pl Sezamový olej
Príprava
Krok 1 /4
Ošúpte jablko. Odstráňte jadierka a nakrájajte ho na malé kúsky.
Krok 2 /4
Kúsky jabĺk vložte do nádoby mixéra. Pridajte sójovú omáčku, cukor, zázvor a nasekaný cesnak. Zatvorte veko a mixujte pri strednej rýchlosti 2 minúty. Pomocou stierky zotrite vnútro misy a znovu mixujte pri strednej rýchlosti po dobu 30 sekúnd, kým nebude zmes hladká.
Krok 3 /4
Zmes nalejte do panvice a za stáleho miešania varte 5 minút, kým nezhustne. Odstavte zo sporáka, prelejte do misky a nechajte vychladnúť.
Krok 4 /4
Pred podávaním posypte sezamovými semienkami a pokvapkajte sezamovým olejom.