Jednoduchá brioška
- Celkový čas 2 h 5 min
- 15 min
Príprava - 20 min
Varenie - 1 h 30 min
Chladenie
Suroviny
6 os.
15 cl Mlieko
30 g Krupicový cukor
4 g Sušené pekárske droždie
280 g Špeciálna múka na pečivo
15 g Rastlinný olej
1 Vajcia
3 g Jemná soľ
40 g Maslo
1 Žĺtok
1 pl Mlieko
Príprava
Krok 1 /10
Pripravte si ingrediencie.
Krok 2 /10
V miske zmiešajte mlieko, cukor a droždie. Nechajte 5 minút odpočívať.
Krok 3 /10
V miske zmiešajte múku, mlieko, cukor, droždie, olej, vajcia a soľ. Hneťte 3 minúty. Pridajte maslo. Hneťte 2 minúty.
Krok 4 /10
Guľu cesta vložte do mierne pomúčenej nádoby.
Krok 5 /10
Nechajte cesto vykysnúť.
Krok 6 /10
Cesto položte na pomúčený stôl, desaťkrát ho preložte a vytvorte guľu. Guľu vložte do mierne pomúčenej nádoby.
Krok 7 /10
Nechajte cesto vykysnúť.
Krok 8 /10
Briošku potrite zmesou žĺtka a mlieka.
Krok 9 /10
Pečenie chleba/briošiek.
Krok 10 /10
Briošku vyberte a nechajte vychladnúť na mriežke.