Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Filety z lososa s pistáciovým pestom a rizotom

ratings.0

- /5 -

  • Celkový čas 55 min
  • Príprava
    25 min
  • Varenie
    30 min
  • Chladenie
    0 min

Suroviny

4 os.

  • 25 g Vylúpané, pražené, nesolené pistácie

  • 0.5 Citrón (šťava)

  • 1 strúč. Olúpaný cesnak

  • 2 pl Strúhaný parmezán

  • 0.75 zväzok Petržlenová vňať

  • 0.5 zväzok Koriander

  • 25 cl Voda

  • 7.5 cl Olivový olej

  • 4 plátok Losos (150 g každý)

  • 1 strúč. Rozdrvený cesnak

  • 2 pl Rastlinný olej

  • 1 Malá biela cibuľa

  • 100 g Fenikel

  • 20 g Maslo

  • 3 pl Olivový olej

  • 200 g Ryža Arborio

  • 10 cl Biele víno

  • 60 cl Zeleninový vývar

  • 60 g Strúhaný parmezán

  • 10 cl Voda

  • 200 g Šľahačka

  • 2 pl Nasekaná petržlenová vňať

  • Soľ, korenie

  • 40 g Rozdrvené pistácie

Príprava

Krok 1 /7

Pripravte si pesto. V miske zmiešajte všetky prísady na pesto. Pomocou ručného alebo klasického mixéra rozmixujte do hladka.

  • 25g Vylúpané, pražené, nesolené pistácie
  • 0.5 Citrón (šťava)
  • 1strúč. Olúpaný cesnak
  • 2pl Strúhaný parmezán
  • 0.75zväzok Petržlenová vňať
  • 0.5zväzok Koriander
  • 25cl Voda
  • 7.5cl Olivový olej

Krok 2 /7

Pripravte si rizoto. Cibuľu ošúpte a nakrájajte na kocky. Nakrájajte fenikel.

  • 1 Malá biela cibuľa
  • 100g Fenikel

Krok 3 /7

Na panvici rozohrejte tretinu olivového oleja a masla. Na strednom ohni orestujte cibuľu, kým nie je priehľadná, ale nie hnedá. Pridajte ryžu a premiešajte, aby sa pokryla maslom (1 minúta). Ryžu zalejte bielym vínom a nechajte ho úplne zredukovať. Prilejte tretinu zeleninového vývaru a za stáleho miešania varte na miernom ohni. Pokračujte v pridávaní vývaru, ktorý ryža postupne absorbuje, a varte približne 18 minút. Po uvarení by mala byť ryža mierne al dente. Odstavte z ohňa a zakryté odložte.

  • 1 Malá biela cibuľa
  • 20g Maslo
  • 3pl Olivový olej
  • 200g Ryža Arborio
  • 10cl Biele víno
  • 60cl Zeleninový vývar

Krok 4 /7

Lososa opláchnite v čistej vode. Osušte ho čistou handričkou alebo papierovou utierkou. Rybu ochuťte štipkou morskej soli Fleur de Sel a korením.

  • 4plátok Losos (150 g každý)
  • Soľ, korenie

Krok 5 /7

Rozpáľte 24 cm panvicu na vysokú teplotu a počkajte, kým sa indikátor Thermo-Signal úplne nesčervená, a až potom opečte prísady. Do nádoby nalejte olej. Pridajte lososa kožou nadol. Nechajte opekať 4 minúty. Lososa otočte a opekajte ďalšie 3 minúty. Teplotu môžete znížiť.

  • 4plátok Losos (150 g každý)
  • 3pl Olivový olej

Krok 6 /7

Panvicu s uvarenou ryžou rozohrejte na strednú teplotu. Pridajte vodu a miešajte, aby ryža zmäkla. Pridajte strúhaný parmezán. Nechajte zahriať a potom pridajte šľahačku. Miešajte, kým nezačne mierne vrieť. Pridajte korenie a okoreňte podľa chuti.

  • 200g Ryža Arborio
  • 60g Strúhaný parmezán
  • 10cl Voda
  • 200g Šľahačka

Krok 7 /7

Rizoto nalejte na taniere a navrch položte lososa. Navrch dajte pistáciové pesto a posypte rozdrvenými pistáciami. Podávajte ihneď.

  • 40g Rozdrvené pistácie

Podobné recepty

Tefal
Tefal
25 min

Filet z lososa s rukolovým pestom

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Filet z lososa s rukolovým pestom
Tefal
Tefal
1 h 20 min

Filety z lososa na thajský spôsob s farebnou zeleninou

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Filety z lososa na thajský spôsob s farebnou zeleninou
Tefal
Tefal
21 min

Rizoto s artičokami a červeným pestom

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Rizoto s artičokami a červeným pestom
Tefal
Tefal
18 min

Paštéta z lososa s wasabi

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Paštéta z lososa s wasabi
Tefal
Tefal
16 min

Krevety s mandarínkovým rizotom

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Krevety s mandarínkovým rizotom