Fish and chips
- Celkový čas 1 h 5 min
- 20 minPríprava 
- 45 minVarenie 
- 0 minChladenie 
Suroviny
4 os.
- 60 g Múka 
- 60 g Kukuričná múka 
- 1 čl Mletý cesnak 
- 1 čl Mletá cibuľa 
- 0.5 čl Sóda bikarbóna 
- Soľ, korenie 
- 22 cl Pivo 
- 4 plátok Treska 
- 3 pl Neutrálny olej 
- 800 g Hranolky 
Príprava
Krok 1 /7
Rybu dobre osušíme pomocou kuchynskej utierky. Polovicu múky a strúhanku dáme do dvoch plytkých misiek. Druhú polovicu zmiešame v nádobe, do ktorej sme vložili múky, cesnakový a cibuľový prášok, jedlú sódu, soľ, korenie a pivo. Každú tresku namočíme do múky, potom do pivného cesta a nakoniec do strúhanky. Potrieme olejom alebo použijeme sprej.
Krok 2 /7
Zapneme nádobu č. 1. Na dosku v nádobe č. 1 dáme obalenú tresku.
Krok 3 /7
Zapneme nádobu č. 2. Na dosku v nádobe č. 2 dáme hranolky.
Krok 4 /7
Stlačíme SYNC, aby sa oboje dovarili súčasne. Stlačením tlačidla ŠTART začneme variť oboje.
Krok 5 /7
Každých 10 minút hranolky premiešame.
Krok 6 /7
V polovici varenia rybu obrátime.
Krok 7 /7
Rybu podávame s hranolkami a mätovým hráškovým pyré. Podávame s niekoľkými mesiačikmi citróna a tatárskou omáčkou.

