Furretove mäkké lievance
- Celkový čas 1 h 30 min
- 30 min
Príprava - 20 min
Varenie - 40 min
Chladenie
Suroviny
6 os.
Pre kardamónové a vanilkové lievance:
150 g Múka T45
0.5 čl Kardamónový prášok
0.25 čl Škoricový prášok
30 g Práškový cukor
0.5 Vanilkový struk
11 g Prášok do pečiva
1 štip. Soľ
1 Celé vajce
1 Žĺtok
1 Bielko
23 cl Cmar
Pre kakaové lievance:
130 g Múka T55
20 g Horký kakaový prášok
30 g Práškový cukor
1 čl Prášok do pečiva
1 štip. Soľ
1 Vajce
1 Žĺtok
1 Bielko
23 cl Cmar
Roztopená kuchynská čokoláda (voliteľné)
Príslušenstvo
Panvica na palacinky
Príprava
Krok 1 /7
Pre kardamónové a vanilkové lievance: V miske zmiešajte múku, kardamón, škoricu, cukor, semienka vanilky, prášok do pečiva a soľ. Urobte jamku a pridajte celé vajce, žĺtok a cmar. Miešajte, kým nevznikne cesto bez hrudiek.
Krok 2 /7
V inej miske vyšľahajte bielko. Použite elektrický šľahač.
Krok 3 /7
Jemne vmiešajte bielko do cesta pomocou stierky, bez rozbitia bielka, a miešajte, kým nezískate nadýchané cesto.
Krok 4 /7
Kakaové cesto pripravte rovnakým spôsobom. Nechajte odpočívať 20 minút.
Krok 5 /7
Panvicu na lievance zohrejte na stredné teplo a počkajte, kým sa termo-signal úplne sfarbí na červeno, predtým než opečiete ingrediencie.
Krok 6 /7
Nalejte malú naberačku cesta na panvicu na vytvorenie lievanca. Hneď ako sa na povrchu objavia malé bublinky, po 3 až 5 minútach, otočte lievanec so stierkou a opečte druhú stranu (asi 2 minúty pečenia). Opakujte so zvyšným cestom. To isté urobte s kakaovým cestom. Ak ste zruční, umiestnite na panvicu niekoľko lievancov naraz.
Krok 7 /7
Keď budete pripravení servírovať, striedajte kardamónové a vanilkové lievance s čokoládovými lievancami, aby ste vytvorili vzor chvosta Furreta. Ozdobte roztopenou čokoládou. Ak chcete, môžete na vrchný lievanec vytvoriť oči, líca a ústa.
