Cesnakový chlieb
- Celkový čas 1 h 15 min
- 15 min
Príprava - 20 min
Varenie - 40 min
Chladenie
Suroviny
6 os.
150 g Voda
1 pl Krupicový cukor
1 sáčok Sušené pekárske droždie
250 g Špeciálna múka na pečivo
40 g Olivový olej
5 g Jemná soľ
1 pl Petržlenová vňať
2 strúč. Cesnak
20 g Strúhaný parmezán
1 čl Morská soľ Fleur de Sel
Príprava
Krok 1 /10
Pripravte si ingrediencie.
Krok 2 /10
V miske zmiešajte vodu, cukor a droždie. Nechajte 5 minút odpočívať.
Krok 3 /10
Do misky dajte múku, zmes vody, cukru a droždia, polovicu oleja, polovicu cesnaku, soľ a petržlenovú vňať. Hneťte 3 minúty.
Krok 4 /10
Cesto bude trochu lepkavé. Cesto vložte do mierne pomúčenej misy.
Krok 5 /10
Nechajte cesto vykysnúť.
Krok 6 /10
Na pomúčenom stole cesto osemkrát preložte. Vytvorte guľky s hmotnosťou 40 g.
Krok 7 /10
Nádobu zľahka vytrite olejom a vložte do nej guľky.
Krok 8 /10
Guľky posypte parmezánom, morskou soľou Fleur de Sel a druhou polovicou cesnaku. Potrite zvyšným olejom.
Krok 9 /10
Pečenie chleba/briošiek.
Krok 10 /10
Vyberte špachtľou a nechajte vychladnúť na mriežke.