Bezlepkový brownie
- Celkový čas 45 min
- 10 min
Príprava - 35 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
8 os.
175 g Mliečna čokoláda 39%
120 g Nesolené maslo
3 Vajcia
50 g Celý cukor
1 čl Prírodný vanilkový extrakt
1 štip. Prášok do pečiva
1 štip. Fleur de sel
60 g Ryžová múka
20 g Nesladený kakaový prášok
100 g Pekanové orechy
50 g Kúsky tmavej čokolády
Príslušenstvo
Panvica Rajnica
Príprava
Krok 1 /7
Nakrájajte čokoládu a maslo na kúsky a potom ich vložte do kastróla. Zahrejte kastról na veľmi nízkej teplote a roztopte čokoládu a maslo, pričom pravidelne miešajte drevenou lyžicou.
Krok 2 /7
Predhrejte rúru na 180 °C.
Krok 3 /7
V miešacej miske vyšľahajte vajcia, cukor a vanilku do peny. Pridajte roztopenú čokoládovú a maslovú zmes. Premiešajte. Pridajte kypriaci prášok, soľ, ryžovú múku a kakao. Miešajte stierkou, kým cesto nebude hladké.
Krok 4 /7
Nahrubo rozdrvte pekanové orechy a pridajte dve tretiny do cesta spolu s dvoma tretinami čokoládových kúskov.
Krok 5 /7
Nalejte cesto do formy na pečenie, uhlaďte povrch a posypte zvyšnými orechmi a čokoládovými kúskami. Pečte približne 25 minút.
Krok 6 /7
Po upečení nechajte vychladnúť a potom dajte do chladničky.
Krok 7 /7
Na krájanie a servírovanie použite drevenú alebo silikónovú stierku. Prajeme dobrú chuť!