Golubtsy (kapustové rolky plnené mäsom)
- Celkový čas 1 h
- 30 minPríprava 
- 30 minVarenie 
- 0 minChladenie 
Suroviny
4 os.
- 12 list Biela kapusta (asi 400 g) 
- 100 g Ryža basmati 
- 150 g Cibuľa, nasekaná 
- 350 g Mleté hovädzie mäso 
- 1 čl Sušený koriander 
- Soľ, korenie 
- 400 g Pasírované rajčiny (čerstvé alebo konzervované) 
- 50 g Kyslá smotana alebo šľahačková smotana 
- 3.5 pl Voda 
- 1 čl Tymián 
Príslušenstvo
- Plech na pečenie XL 
- Plech na pečenie 
Príprava
Krok 1 /5
Začneme variť listy kapusty 5 minút v hrnci s vriacou osolenou vodou. Odstránime listy, dáme pod tečúcu studenú vodu a necháme odkvapkať. Varíme ryžu 10 minút vo vode z kapusty. Scedíme ryžu a dáme pod tečúcu studenú vodu.
Krok 2 /5
Ošúpeme a nasekáme cibuľu. Zmiešame ju s ryžou, mletým hovädzím mäsom, koriandrom, soľou a korením.
Krok 3 /5
Na dno plechu na pečenie nalejeme pasírované rajčiny, pridáme smotanu, vodu, tymián, soľ a korenie a zamiešame.
Krok 4 /5
Časť plnky dáme na dno listu kapusty, preložíme strany a zvinieme. Vložíme plnenú kapustovú rolku do omáčky. Postup opakujeme dovtedy, kým na plechu na pečenie nemáme 3 rady po 4 zvitkoch.
Krok 5 /5
Skôr ako zapneme OptiGrill, umiestnime plech do grilu. Zatvoríme gril a zapneme ho. Automaticky je vybraný program Manuál. Vyberieme nastavenie žltej farby s tlačidlom M a stlačíme OK. Po predhriatí varíme 30 minút.


