Hovädzí burger s domácim kečupom
- Celkový čas 3 h 20 min
- 30 minPríprava 
- 50 minVarenie 
- 2 hChladenie 
Suroviny
6 os.
- 1500 g Paradajky 
- 15 g Olivový olej 
- 3 kus Cibuľa 
- 3 kus Cesnak 
- 30 g Cukor 
- 30 g Jablčný ocot 
- 3 g Chilli 
- 3 g Mletá paprika 
- 3 g Škorica 
- 3 g Muškátový oriešok 
- 3 g Soľ 
- 3 g Korenie 
- 630 g Flat iron steak 
- 1.5 kus Červená cibuľa 
- 4.5 g Čerstvá petržlenová vňať 
- 3 g Soľ 
- 3 g Korenie 
- 6 kus Hamburgerové žemle so sezamom 
- 15 g Olivový olej 
- 30 g Sladká horčica 
- 6 plát. Nakladané uhorky 
- 30 g Rukola 
- 0.5 kus Oranžová paprika 
Príslušenstvo
- Mixér 
- Mlynček na mäso 
- Odšťavovač 
Príprava
Krok 1 /11
Na stroj pripevnite odšťavovač a paradajky ním nasekajte na malé kúsky. Stlačte "Štart".
Krok 2 /11
V hrnci rozohrejte kvapku olivového oleja. Pridajte ošúpanú a nakrájanú cibuľu a cesnak a opekajte 5 minút. Posypte cukrom.
Krok 3 /11
Zalejte jablčným octom, zamiešajte a pridajte paradajkovú passatu. Dochuťte chilli, paprikou, škoricou, soľou a korením.
Krok 4 /11
Pridajte muškátový oriešok a na miernom ohni nechajte 45 minút variť.
Krok 5 /11
Mäso nakrájajte na prúžky tak, aby zodpovedalo plniacej trubici mlynčeka. Odstráňte šľachy a väzivové časti. Umiestnite mlynček na mäso so strednou čepeľou na stroj. Stlačte "Štart".
Krok 6 /11
Časť červenej cibule nasekajte (do mäsa), zvyšok nakrájajte na prúžky (na žemle), petržlenovú vňať nasekajte. Petržlenovú vňať a nasekanú červenú cibuľu zmiešajte s mäsom.
Krok 7 /11
Zmes rozdeľte na fašírky podľa počtu osôb, pre ktoré varíte. Každý kúsok vyvaľkajte do veľkej gule a medzi rukami sploštite. Odložte na chladné miesto.
Krok 8 /11
Kečupovú zmes dajte do mixéra. Stlačte "Štart". Pokiaľ sa vám zdá kečup hustý, pridajte trochu vody. Pokiaľ sa vám zdá, že je príliš riedky, pokračujte vo varení niekoľko minút a v prípade potreby pridajte trochu paradajkového pretlaku.
Krok 9 /11
Podľa chuti okoreňte. Kečup dajte do hrnca alebo pohára a nechajte 2 hodiny v chladničke.
Krok 10 /11
Opečte si burgerové žemle. Fašírky opečte tradičným spôsobom na panvici s trochou oleja.
Krok 11 /11
Burgery ozdobte kečupom, prúžkami červenej cibule, sladkou horčicou, uhorkami, mäsom, rukolou a prúžkami papriky. Pridajte crudités a omáčky podľa vlastného výberu.




