Talianske dusené teľacie mäso
- Celkový čas 11 h 35 min
- 20 min
Príprava - 11 h 15 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
500 g Soté z teľacieho mäsa
2 pl Olivový olej
1 Cibuľa
2 Cesnak
1 kocka Mrkva
1 vet. Zeler
50 g Rajčinové pyré
8 vet. Tymian
2 Bobkový list
15 cl Biele víno
2 pl Kukuričná múka
21 cl Voda
100 g Hrach
Soľ, korenie
Príprava
Krok 1 /9
Pripravíme si suroviny.
Krok 2 /9
Nakrájame mrkvu a zeler na veľmi malé kocky.
Krok 3 /9
Kúsky teľacieho mäsa smažíme 5 minút na polovici oleja. Odstavíme.
Krok 4 /9
Do nádoby nalejeme zvyšok oleja.
Krok 5 /9
Pridáme cibuľu, cesnak, mrkvu a zeler. Dochutíme soľou a korením. Smažíme 5 minút. Pridáme rajčinový pretlak, tymian a bobkový list.
Krok 6 /9
Pridáme víno a kukuričnú kašu (kukuričnú múku zmiešanú s vodou).
Krok 7 /9
Teľacie mäso vložíme späť a za stáleho miešania ho varíme 5 minút. Pridáme hrášok.
Krok 8 /9
Nízkoteplotné varenie.
Krok 9 /9
Podávame zahorúca.