Japonský cheesecake
- Celkový čas 1 h 5 min
- 15 min
Príprava - 50 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
6 os.
3 Vajcia
250 g Smotanový syr
100 g Krupicový cukor
10 cl Mlieko
50 g Maslo
1 pl Tekutý vanilkový extrakt
20 g Kukuričný škrob
30 g Múka
2 štip. Soľ
Príslušenstvo
Fritovací kôš
Príprava
Krok 1 /11
Pripravte si ingrediencie.
Krok 2 /11
Oddeľte bielky od žĺtkov.
Krok 3 /11
Do misky dajte syr, polovicu cukru, mlieko, maslo a vanilku.
Krok 4 /11
Rozpustite v mikrovlnnej rúre a šľahajte do hladka.
Krok 5 /11
Pridáme žĺtky, kukuričný škrob a múku.
Krok 6 /11
Bielka a soľ dajte do inej misky. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh, potom pridajte druhú polovicu cukru a šľahajte, kým nevznikne tuhá zmes podobná pusinkám.
Krok 7 /11
Jemne vmiešajte do predchádzajúcej zmesi.
Krok 8 /11
Tortovú formu (priemer 18 cm a výška 7 cm) vymastite maslom. Dno vyložte papierom na pečenie. Cesto nalejte do formy.
Krok 9 /11
Do nádoby nalejte 40 cl vody. Formu vložte do fritovacieho koša.
Krok 10 /11
Varenie v parnej rúre.
Krok 11 /11
Pred vybratím z formy a podávaním nechajte chvíľu vychladnúť.