Jednoduché kuracie rolky
- Celkový čas 50 min
- 35 min
Príprava - 15 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (4)
Suroviny
6 os.
2 plátok Hydinové filé
3 strúč. Cesnak
300 g Zeleninová zmes
3 pl Olivový olej
3 pl Sójová omáčka
1.5 čl Mletý zázvor
150 g Varené ryžové rezance
1.5 pl Koriander
1.5 pl Sezamový olej
12 list Listy ryžového papiera
Príprava
Krok 1 /9
Kura nakrájame na 0,5 cm kocky. V nádobe zmiešame hydinu, nasekaný cesnak, zeleninu, olivový olej, sójovú omáčku a zázvor v prášku.
Krok 2 /9
Všetko vložíme do misy zariadenia. Začneme piecť.
Krok 3 /9
V polovici pečenia premiešame, aby sa zabezpečilo rovnomerné varenie a zafarbenie.
Krok 4 /9
Po uvarení prelejeme mäso do nádoby a pridáme vermicelli, nasekaný koriander a sezamový olej. V prípade potreby množstvo korenia upravíme.
Krok 5 /9
Pre prípravu roliek položíme na pracovnú plochu misku s vodou a čistú utierku. Postupne ponárame ryžové pláty do vody asi na 10 až 15 sekúnd, kým nezmäknú a nebudú poddajné, a potom ich položíme na utierku. Ryžové pláty necháme niekoľko sekúnd odpočívať, aby absorbovali časť vody a stali sa poddajnejšími.
Krok 6 /9
Naplníme ich asi 1 lyžicou plnky na spodok plátu. Ľavú a pravú stranu preložíme k sebe, aby sa plnka uzavrela, a potom ju celú zrolujeme. Postup zopakujeme aj s ostatnými rolkami.
Krok 7 /9
Vložíme ich do zariadenia vybaveného plechom. Začneme piecť.
Krok 8 /9
V polovici varenia rolky obrátime.
Krok 9 /9
Podávame s mätou, šalátom a sójovou omáčkou.