Jesenná krupicová kaša
- Celkový čas 20 min
- 10 min
Príprava - 10 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
2 os.
2 ks Slivka
0.5 lyžica Cukor
50 ml Voda
250 ml Mlieko
1 čajová lyžička Med
0.5 čajová lyžička Škorica
2.5 lyžica Krupica
1 lyžica Ghí
2 ks Sušienka
Limetka
Príslušenstvo
Hrnce a panvice Ingenio
Príprava
Krok 1 /4
Najprv si vypeckujte slivky a nakrájajte ich na kocky.
Krok 2 /4
Na panvici Tefal Ingenio nechajte rozpustiť ghí, pridajte nakrájané slivky, cukor a vodu. Dobre miešajte a nechajte chute spojiť a celú zmes zredukovať na kompót. Potom odložte nabok.
Krok 3 /4
Do hrnca Tefal Ingenio nalejte mlieko, pridajte krupicu, med a škoricu a na strednom ohni miešajte do konzistencie, ktorú máte radi. Pre krémovejšiu chuť krupicu ešte rozmixujte – tyčovým mixérom alebo v stolnom mixéri.
Krok 4 /4
Do hlbokého taniera dajte 1–2 lyžice slivkového kompótu. Nastrúhajte trochu limetkovej kôry pre arómu. Zalejte krupicovou kašou, pridajte karamelovú sušienku a máte hotovo.
