Karamelizovaný ananás
- Celkový čas 18 min
- 5 min
Príprava - 13 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
120 g Hnedý cukor
1 čl Mletá škorica
0.5 Kôra z limetky
8 tenký plátok Ananásová konzerva
40 g Maslo
2 pl Pražené pistáciové lupienky
Príprava
Krok 1 /5
V miske zmiešame hnedý cukor, škoricu a limetkovú kôru. Kúsky ananásu namočíme v zmesi.
Krok 2 /5
Plátky ananásu vložíme do zariadenia s tanierom tak, aby sa neprekrývali. Maslo nakrájame na kúsky a kúsky položíme na plátky ananásu. Začneme piecť.
Krok 3 /5
Zo zvyšných plátkov ananásu pripravíme druhú dávku.
Krok 4 /5
Pred podávaním posypeme plátky ananásu opraženými pistáciovými lupienkami.
Krok 5 /5
Podávame teplé s kopčekom vanilkovej zmrzliny alebo šľahačkou.
