Knedlíčky na turecký spôsob (Manti)
- Celkový čas 1 h 21 min
- 30 minPríprava 
- 21 minVarenie 
- 30 minChladenie 
Suroviny
2 os.
- 155 g Múka 
- 0.25 čl Jemná soľ 
- 1 Rozšľahané vajce 
- 3 cl Mlieko 
- 0.5 pl Olivový olej 
- 200 g Mleté teľacie mäso 
- 30 g Najemno nasekaná cibuľa 
- 0.25 čl Jemná soľ 
- 0.25 čl Vločky sušenej červenej papriky 
- 1 štip. Mleté čierne korenie 
- 4 pl Rozpustené maslo (na formu) 
- 75 g Maslo 
- 2 strúč. Strúčiky cesnaku 
- 0.5 čl Vločky sušenej červenej papriky 
- 1 pl Paradajkový pretlak 
- 100 g Nadrobno nakrájané paradajky 
- 0.25 čl Jemná soľ 
- 5 cl Teľací vývar 
- 2 pl Nadrobno nasekaná čerstvá bazalka 
- 4 pl Nadrobno nasekaná petržlenová vňať 
- 1 štip. Mletý sumach 
- 0.25 čl Mleté čierne korenie 
Príslušenstvo
- Gril 
Príprava
Krok 1 /7
Pripravte cesto na knedlíčky. V miske zmiešajte múku a soľ. V strede urobte jamku. Pridajte vajce, mlieko a olivový olej a jemne premiešajte. Ručne hneťte 7 minút, aby ste získali hladké cesto. Prikryte ho čistou utierkou a nechajte 30 minút odpočívať.
Krok 2 /7
Poprášte cesto múkou. Na ľahko pomúčenej pracovnej ploche rozvaľkajte cesto valčekom na obdĺžnik s hrúbkou 2 mm. Nožom ho nakrájajte na 5 cm štvorce. Z cesta vyjde asi 25 štvorcov. Odložte ich bokom pod čistú utierku.
Krok 3 /7
Pripravte plnku do knedlíčkov. Do nádoby vložte teľacie mäso, cibuľu, soľ, sušené chilli vločky a čierne korenie. Dobre premiešajte.
Krok 4 /7
Do stredu každého štvorca cesta dajte lyžicu plnky. Opačné rohy navzájom spojte a pritlačte k sebe, pričom v strede nechajte otvor. Knedlíčky opatrne uzavrite, aby sa počas pečenia neotvorili a získali tvar malých lodičiek.
Krok 5 /7
Okrúhly plech alebo 20 cm tortovú formu s okrajmi vymastite 2 PL rozpusteného masla. Knedlíčky rovnomerne poukladajte na pripravený plech. Pokvapkajte zvyšnými 2 PL masla. Plech s knedlíčkami vložte do spotrebiča s vloženým tanierom. Spustite proces pečenia.
Krok 6 /7
Medzitým si pripravte omáčku. V hrnci na miernom ohni rozpustite maslo. Pridajte pretlačené strúčiky cesnaku a 20 sekúnd ich opekajte. Potom pridajte rozdrvené sušené chilli papričky a varte ďalších 10 sekúnd. Pridajte paradajkový pretlak a varte ešte 1 minútu. Pridajte paradajky, osoľte a varte ďalších 5 minút. Zmes priveďte do varu a potom znížte teplotu. K omáčke prilejte horúci vývar a varte ďalšie 3 minúty.
Krok 7 /7
Uvarené knedlíčky priamo z fritézy Easy Fry prelejte omáčkou. Posypte bazalkou, petržlenovou vňaťou, mletým sumachom a čiernym korením. Vráťte ich do spotrebiča a spustite proces varenia. Ihneď podávajte. Dobrú chuť!

