Krehké sušienky v tvare srdca
- Celkový čas 57 min
- 20 min
Príprava - 7 min
Varenie - 30 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
200 g Hladká múka
100 g Cukor
100 g Studené maslo
2 Žĺtky
2 sáčok Vrecúška vanilkového cukru
1 čl Červené farbivo
Príprava
Krok 1 /10
Končekmi prstov zmiešajte maslo s cukrom, múkou a vanilkovým cukrom v miske, kým nezískate piesočnatú štruktúru.
Krok 2 /10
Pridajte žĺtky a cesto prudko mieste, kým sa nevytvorí hladká guľa. Ak je cesto príliš suché, pridajte lyžicu vody.
Krok 3 /10
Cesto rozdeľte na dve rovnaké časti. Do jednej z nich pridajte červené farbivo a miešajte, kým sa farba nezjednotí.
Krok 4 /10
Obe časti cesta zabaľte do potravinovej fólie a nechajte 30 minút odpočívať v chladničke.
Krok 5 /10
Pomocou valčeka rozvaľkajte cesto na ľahko pomúčenej pracovnej ploche. Pomocou vykrajovačiek v tvare srdca vykrojte sušienky dvoch rôznych veľkostí.
Krok 6 /10
Sušienky kombinujte striedaním farieb malých srdiečok vo veľkých srdiečkach.
Krok 7 /10
Sušienky položte na papier na pečenie a vložte ich do spotrebiča s podložkou. Dávajte pozor, aby ste ich neukladali na seba, a nechajte medzi nimi dostatočný priestor.
Krok 8 /10
Spustite proces pečenia.
Krok 9 /10
Postup zopakujte aj s ostatnými sušienkami.
Krok 10 /10
Pred manipuláciou so sušienkami ich nechajte vychladnúť, pretože horúce sú krehkejšie.
