Kuracie enchiladas
- Celkový čas 40 min
- 15 minPríprava 
- 25 minVarenie 
- 0 minChladenie 
Suroviny
2 os.
- 4 ks Pšeničné tortilly 
- 2 ks Kuracie prsia 
- 3 lyžice Olivový olej 
- 2 lyžica Sušený cesnak 
- 1 lyžica Oregano 
- 1 lyžica Mletá rasca 
- 0.5 lyžica Chilli vločky 
- 200 ml Paradajková passata 
- Korenie na kura 
- 200 g Čierna fazuľa 
- 150 g Strúhaný syr 
- Soľ 
- Korenie 
- Kyslá smotana 
- Jalapeno 
- Petržlen 
- Olivový olej 
- 10 ks Cherry paradajky 
- 0.5 ks Červená cibuľa 
- 1 ks Avokádo 
- Limetka 
- Soľ 
- Korenie 
Príprava
Krok 1 /7
Najprv si namiešajte korenie na marinádu. Zmiešajte sušený cesnak, oregano, mletú rascu, čili vločky, soľ a korenie. Túto zmes dajte spoločne s olivovým olejom zahriať do rajnice a nechajte ľahko rozvoňať. Nesmie sa spáliť! Potom prilejte paradajkovú passatu a nechajte povariť do zhustnutia.
Krok 2 /7
Kuracie prsia umyte, očistite, posypte korením na kura. Vložte do teplovzdušnej fritézy a zastreknite olivovým olejom. Dajte piecť. Ihneď po upečení mäso vidličkami natrhajte na kúsky.
Krok 3 /7
Natrhané kuracie mäso zmiešajte s marinádou, ktorú ste predtým uvarili na sporáku. Dobre premiešajte.
Krok 4 /7
Na pšeničnú tortillu dajte mäso, fazuľu a strúhaný syr. Dobre zabaľte. Opakujte so všetkými tortillami.
Krok 5 /7
Zabalené tortilly dajte do koša teplovzdušnej fritézy. Potrite trochou zvyšnej omáčky z mäsa a posypte veľkou vrstvou syra. Dajte zapiecť.
Krok 6 /7
Na šalát si nakrájajte cherry paradajky a avokádo na kocky. Červenú cibuľu nakrájajte nadrobno. Pridajte soľ, korenie a šťavu z limetky. Všetko premiešajte.
Krok 7 /7
Hotové tortilly vyberte z teplovzdušnej fritézy. Hore dajte vychladenú kyslú smotanu, jalapeno papričku nakrájanú na kolieska a posypte čerstvou petržlenovou vňaťou.

