Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Lasagne bolognese

ratings.0

- /5 -

  • Celkový čas 1 h 5 min
  • Príprava
    30 min
  • Varenie
    35 min
  • Chladenie
    0 min

Suroviny

4 os.

  • 1 Cibuľa

  • 1 vet. Zeler

  • 1 Mrkva

  • 2 pl Olivový olej

  • 600 g Mleté hovädzie mäso

  • 1 strúč. Cesnak

  • 1 vet. Čerstvý tymián

  • 600 g Paradajkový pretlak

  • 1 čl Strúhaný muškátový oriešok

  • 40 g Maslo

  • 40 g Múka na cesto

  • 50 cl Plnotučné mlieko

  • Soľ, korenie

  • 10 g Maslo

  • 8 list Čerstvé cestoviny lasagne

  • 200 ml Smotana na varenie

  • 125 g Strúhaný parmezán

Príprava

Krok 1 /9

Pripravíme bolognese. Nakrájame cibuľu. Stonku zeleru umyjeme a nakrájame nadrobno. Mrkvu ošúpeme a nakrájame na malé kocky.

  • 1 Cibuľa
  • 1vet. Zeler
  • 1 Mrkva

Krok 2 /9

Vo veľkej panvici rozohrejeme olivový olej a opečieme na ňom cibuľu bez toho, aby zhnedla. Pridáme na kocky nakrájaný zeler a mrkvu a upečieme ich do zlatista. Pridáme mäso, drvený cesnak, tymián, soľ a korenie. Necháme niekoľko minút zhnednúť.

  • 2pl Olivový olej
  • 600g Mleté hovädzie mäso
  • 1strúč. Cesnak
  • 1vet. Čerstvý tymián

Krok 3 /9

Prilejeme 100 ml vody a pomocou špachtle oškrabeme dno panvice, aby sa uvoľnila šťava z varenia.

Krok 4 /9

Pridáme paradajkový pretlak a muškátový oriešok, premiešame a varíme približne desať minút. Odložíme nabok.

  • 600g Paradajkový pretlak
  • 1čl Strúhaný muškátový oriešok

Krok 5 /9

Pripravíme bešamelovú omáčku: v hrnci rozpustíme maslo. Keď sa rozpustí, pridáme múku a šľaháme do hladka. Mlieko pridáme naraz a rázne ho vyšľaháme, aby nevznikli hrudky. Dochutíme soľou a korením. Privedieme do varu, potom varíme na miernom ohni asi 3 minúty a šľaháme, aby sa bešamel zahustil. Keď je omáčka hladká a krémová, dáme ju dole zo sporáka a odložíme.

  • 40g Maslo
  • 40g Múka na cesto
  • 50cl Plnotučné mlieko
  • Soľ, korenie

Krok 6 /9

Vymažeme maslom pekáč s rozmermi 30 cm x 20 cm. Na dno misky nalejeme 1/3 bešamelu a rozotrieme ho. Na bešamelovú omáčku položíme 2 pláty lasagní vedľa seba. Lyžicou prelejeme 1/3 bolonskej omáčky a rozotrieme ju. Pridáme 1/3 kyslej smotany. Tento postup zopakujeme trikrát a nakoniec ho zakončíme vrstvou bešamelovej omáčky. Posypeme parmezánom.

  • 10g Maslo
  • 8list Čerstvé cestoviny lasagne
  • 200ml Smotana na varenie
  • 125g Strúhaný parmezán

Krok 7 /9

Umiestnime nádobu na pečenie na rošt a vložíme ju do rúry do najnižšej polohy.

Krok 8 /9

Zapneme prístroj. Zvolíme program BAKE na 200 °C a nastavíme čas pečenia na 35 min. Stlačíme tlačidlo START.

Krok 9 /9

Podávame so zeleným šalátom.

Podobné recepty

Tefal
Tefal
35 min

Express lasagne bolognese

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Express lasagne bolognese