Okonomiyaki (slaná japonská placka)
- Celkový čas 38 min
- 30 min
Príprava - 8 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
200 g Slanina
4 Vajce
2 pl Prášok dashi
3 cl Teplá voda
20 g Kukuričný škrob
20 g Múka
0.5 Čínska kapusta
1 Jarná cibuľka
100 g Konzervovaná kukurica
10 cl Rastlinný olej
100 g Majonéza Kewpie©
6 pl Omáčka okonomiyaki
2 pl Vločky z morských rias nori
2 pl Vločky bonito/katsuobushi
Príprava
Krok 1 /5
Rozpáľte panvicu na strednom ohni a pred opekaním surovín počkajte, kým sa termosignál úplne sfarbí načerveno. Slaninu opečte, aby bola upečená a chrumkavá, a potom ju nechajte vychladnúť. Nemusíte použiť olej, pretože slanina počas pečenia uvoľňuje vlastný tuk.
Krok 2 /5
V miske zmiešajte vajcia a prášok dashi rozpustený v teplej vode. Do ďalšej misky pridajte múku a kukuričnú múku a zalejte zmesou vajec a dashi. Premiešajte, aby ste získali hladkú zmes.
Krok 3 /5
Potom pridajte nastrúhanú kapustu, polovicu cibule, slaninu a kukuricu. Miešajte, kým sa všetky suché prísady rovnomerne neobalia. Na dne by nemalo byť veľa prebytočnej tekutiny z cesta. Ak tam je, jednoducho pridajte ešte trochu nakrájanej kapusty a jemne premiešajte.
Krok 4 /5
Rozpáľte panvicu na strednom ohni a pred opekaním surovín počkajte, kým sa termosignál úplne sfarbí načerveno. Prilejte trochu oleja a zo zmesi vytvarujte 10 cm kruh. Opekajte z každej strany 4 minúty, kým nebude z oboch strán jemne hnedý. Postup zopakujte, kým nespotrebujete všetku zmes.
Krok 5 /5
Položte placky na tanier, na vrch dajte majonézu kewpie® a omáčku okonomiyaki. Posypte sušenými vločkami z morských rias, vločkami bonito a niekoľkými plátkami cibule.