Jednohrncové talianske jedlo s kuracím mäsom a sušenými paradajkami
- Celkový čas 55 min
- 10 min
Príprava - 45 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
1 Červená cibuľa
1 Červená paprika
4 strúč. Cesnak
40 g Čerstvý petržlen
1 pl Olivový olej
4 Kuracie stehenné filety
4 Kuracie stehná
60 g Odkôstkované olivy
60 g Pásiky sušených paradajok v oleji
1 čl Sušená bazalka
1 čl Sušené oregano
1 hrn. Dlhozrnná ryža
400 g Konzerva rozdrvených paradajok
35 cl Kurací vývar
Soľ
Príslušenstvo
Hrniec/kastról
Príprava
Krok 1 /9
Predhrejte rúru na 200 °C. Ošúpte cibuľu a nakrájajte ju na 8 dielikov. Vyberte semienka z červenej papriky a nakrájajte ju. Ošúpte cesnak a rozdrvte ho zadnou stranou noža. Opláchnite a jemne nakrájajte petržlen.
Krok 2 /9
Rozohrejte multipan a počkajte, kým sa indikátor teploty úplne nezmení na červenú. Zahrejte olivový olej. Pridajte kuracie mäso a opečte ho, kým nebude zo všetkých strán zlatisté.
Krok 3 /9
Pridajte cibuľu, červenú papriku a cesnak. Smažte asi 3 min. alebo kým nebude cibuľa priesvitná.
Krok 4 /9
Preneste kuracie mäso na tanier. Primiešajte olivy, pásiky sušených paradajok, bazalku, petržlen a oregano. Pridajte ryžu a nechajte ju nasiaknuť všetky šťavy.
Krok 5 /9
Vráťte kúsky kuracieho mäsa späť do multipanu na ryžu. Pridajte paradajky a vývar. Priveďte všetko do varu.
Krok 6 /9
Otočte kuracie mäso v omáčke predtým, než panvicu vložíte do rúry.
Krok 7 /9
Prikryte alobalom a nechajte piecť asi 40 minút, kým ryža nezmäkne.
Krok 8 /9
Odstráňte pokrývku a zmeňte nastavenie rúry na grilovanie/pečenie na strednom ohreve; grilujte/pečte ďalších 8-10 minút alebo kým kuracie mäso nebude chrumkavé.
Krok 9 /9
Ochutnajte soľou podľa chuti a posypte čerstvo nasekaným petržlenom. Pre ešte výraznejšiu chuť nastrúhajte na vrch trochu syra Parmezán.