Cibuľový dip
- Celkový čas 30 min
- 10 min
Príprava - 20 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
3 Žlté cibule
15 g Maslo
1 strúč. Cesnak
250 g Grécky jogurt
2 čl Nasekaná pažítka
2 čl Worcesterová omáčka
2 štip. Sušený tymian
1 čl Jemná soľ
0.5 čl Drvené korenie
1 Veľký zemiak (Bintje)
1 Sladký zemiak
25 cl Olej na smaženie
Príprava
Krok 1 /6
Ošúpte a nakrájajte cibuľu na malé kúsky. Ošúpte cesnak, odstráňte jadierka a nakrájajte ho na 4 kúsky.
Krok 2 /6
Do misky mixéra vložte kúsky cibule, cesnak a maslo. Nastavte program na MIEŠANIE na 20 minút. Spustite program.
Krok 3 /6
Nechajte zmes cibuľky vychladnúť na izbovú teplotu.
Krok 4 /6
Odložte niekoľko kúskov cibule na dekoráciu. Pridajte zostávajúce ingrediencie. Zatvorte veko a nastavte program na MIEŠANIE, rýchlosť 5 na 15 sekúnd. Spustite program.
Krok 5 /6
Vložte do misy a posypte vetvičkami pažítky a červeným ikrom.
Krok 6 /6
Umyte a ošúpte zemiaky a sladké zemiaky. Nakrájajte ich na tenké plátky a potom pomocou formičky na pečenie vyrežte hviezdičky. Utrite ich do sucha do utierky. Zohrejte panvicu. Hviezdičky smažte v malých dávkach, kým nezačnú mať farbu. Odsajte nadbytočný olej na papierových utierkach.
