Upravená paella s treskou a zeleninou
- Celkový čas 1 h
- 15 min
Príprava - 45 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
200 g Cibuľa
4 strúč. Cesnak
300 g Červená paprika
400 g Cuketa
400 g Filet z tresky
2 pl Repový olej
200 g Ryža basmati
2 čl Kurkuma (prášok)
2 čl Údená paprika
1 l Zeleninový vývar
250 g Mrazený hrášok
1 hrsť Čerstvá kučeravá petržlenová vňať
1 Citrón
Príslušenstvo
Panvica
Príprava
Krok 1 /6
Ošúpte a nadrobno nakrájajte cibuľu a cesnak. Opláchnite papriky, odstráňte z nich semienka a nakrájajte ich. Opláchnite a nakrájajte cukety na kocky. Tresku nakrájajte na veľké kusy.
Krok 2 /6
Rozohrejte panvicu a počkajte, kým sa teplotný signál neprevedie na úplne červenú farbu. Vlejte olej a smažte cibuľu, cesnak a papriky približne 3 minúty.
Krok 3 /6
Pridajte ryžu, kurkumu, údenú papriku a zeleninový vývar. Premiešajte a nechajte variť na miernom ohni približne 20 minút.
Krok 4 /6
Pridajte cukety a varte ďalších 10 minút.
Krok 5 /6
Pridajte hrach a tresku. Panvicu prikryte pokrievkou a varte približne 15 minút, alebo kým sa všetka tekutina nespotrebuje a ryža nie je uvarená.
Krok 6 /6
Podávajte s petržlenovými listami a plátkami citróna.