Paradajkové gazpacho
- Celkový čas 2 h 20 min
- 15 min
Príprava - 5 min
Varenie - 2 h
Chladenie
Suroviny
4 os.
1000 g Paradajky
60 g Chlieb
30 g Sherry ocot
30 g Voda
1 štip. Chilli
10 g Hnedý cukor
20 g Olivový olej
2 g Soľ
2 g Korenie
20 g Píniové oriešky
20 g Tekvicové semienka
10 g Bazalka
Príslušenstvo
Mixér Mlynček na mak Sekáčik na bylinky
Príprava
Krok 1 /8
Paradajky ponorte na chvíľu do vriacej vody, sceďte, ošúpte a zbavte semienok.
Krok 2 /8
Chlieb nakrájajte na malé kúsky a namočte do misy so sherry octom a vodou.
Krok 3 /8
Ošúpané paradajky, chlieb, chilli prášok, hnedý cukor a olej dajte do mixéra a rozmixujte dohladka. Stlačte Štart.
Krok 4 /8
Osoľte a okoreňte. Dajte na 2 hodiny stranou do chladničky.
Krok 5 /8
Píniové oriešky a tekvicové semienka orestujte na rozpálenej nepriľnavej panvici za stáleho miešania, aby získali rovnomernú zlatistú farbu.
Krok 6 /8
Akonáhle semená vychladnú, rozdrvte ich mlynčekom na korenie.
Krok 7 /8
Bazalku umyte, odstráňte stonky a osušte. Prepulte listy, ak sú príliš veľké. Časť listov si odložte na ozdobu a zvyšok nasekajte pomocou mlynčeka na bylinky.
Krok 8 /8
Gaspacho podávajte vychladené. Ozdobte semienkami a bazalkou. Môžete ozdobiť cherry paradajkami nakrájanými na polovičky a kvapkou olivového oleja.
