Pečené broskyne so šľahaným syrom feta
- Celkový čas 28 min
- 15 minPríprava 
- 13 minVarenie 
- 0 minChladenie 
Suroviny
2 os.
- 200 g Syr feta 
- 125 g Mascarpone 
- 1 ks Citrón 
- 2 ks Broskyňa 
- Chlieb alebo bageta 
- Olivový olej 
- Preper 
- Med 
- Vlašské orechy 
Príprava
Krok 1 /6
Umyté broskyne zbavte kôstky a nakrájajte na mesiačiky. Vložte po nakrájaní dole do teplovzdušnej fritézy, pokvapkajte olivovým olejom a dajte piecť.
Krok 2 /6
Do nádoby sekáčika vložte feta syr nakrájaný na kocky a mascarpone. Ochuťte šťavou z citróna a korením. Soľ nie je potrebná, syr je dosť slaný.
Krok 3 /6
Všetko spracovávajte tak dlho, pokiaľ nedosiahnete hladkú konzistenciu.
Krok 4 /6
Opečené broskyne nechajte chvíľku vychladnúť.
Krok 5 /6
Do koša vložte nakrájaný chlieb alebo bagetu, pokvapkajte olivovým olejom a dajte piecť.
Krok 6 /6
Na tanierik navrstvite zmes s feta syrom. Pridajte opečené broskyne a dochuťte nasekanými vlašskými orechmi a medom.

