Pečené broskyne so šľahaným syrom feta
- Celkový čas 28 min
- 15 min
Príprava - 13 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
2 os.
200 g Syr feta
125 g Mascarpone
1 ks Citrón
2 ks Broskyňa
Chlieb alebo bageta
Olivový olej
Preper
Med
Vlašské orechy
Príprava
Krok 1 /6
Umyté broskyne zbavte kôstky a nakrájajte na mesiačiky. Vložte po nakrájaní dole do teplovzdušnej fritézy, pokvapkajte olivovým olejom a dajte piecť.
Krok 2 /6
Do nádoby sekáčika vložte feta syr nakrájaný na kocky a mascarpone. Ochuťte šťavou z citróna a korením. Soľ nie je potrebná, syr je dosť slaný.
Krok 3 /6
Všetko spracovávajte tak dlho, pokiaľ nedosiahnete hladkú konzistenciu.
Krok 4 /6
Opečené broskyne nechajte chvíľku vychladnúť.
Krok 5 /6
Do koša vložte nakrájaný chlieb alebo bagetu, pokvapkajte olivovým olejom a dajte piecť.
Krok 6 /6
Na tanierik navrstvite zmes s feta syrom. Pridajte opečené broskyne a dochuťte nasekanými vlašskými orechmi a medom.
