Pečené plnené zemiaky
- Celkový čas 28 min
- 5 min
Príprava - 23 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (17)
Tichá teplovzdušná fritéza Tefal Easy Fry Silence EY552DE0 Nerezová oceľ Teplovzdušná fritéza Tefal Easy Fry Silence 7L EY846HE0 Tmavo šedá EY9428E0 Easy Fry Dual XXL teplovzdušná fritéza Tefal 11 litrov Teplovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill 2v1 Digital EY505D15 Nerezová/Čierna Objavte celý sortiment Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
4 os.
8 kus Zemiaky
200 g Anglická slanina
200 g Strúhaný cheddar
8 lyžice Kyslá smotana
2 kus Jarná cibuľka
4 lyžice Maslo
2 lyžica Olivový olej
Soľ
Korenie
Príprava
Krok 1 /9
Zemiaky umyte a očistite. Pridajte olivový olej, soľ a korenie. Do zemiakov dobre vmasírujte.
Krok 2 /9
Zemiaky prepichajte zo všetkých strán vidličkou.
Krok 3 /9
Zemiaky vložte do koša teplovzdušnej fritézy a dajte piecť na program hranolky (200 ° C, 20 min.). Čas prípravy prípadne upravte v závislosti od veľkosti zemiakov.
Krok 4 /9
Počas pečenia zemiakov opečte anglickú slaninu na panvici dozlatista.
Krok 5 /9
Upečené zemiaky vyberte, pozdĺžne rozkrojte, ale nedokrajujte koniec. Aby ste vytvorili viac priestoru pre náplň, môžete časť vnútrajška zemiaky vydlabať. Pridajte kúsok masla.
Krok 6 /9
Pridajte opečenú slaninu.
Krok 7 /9
Pridajte čedar.
Krok 8 /9
Vráťte do koša a zapečte (200 °C, 3 min.), kým sa syr neroztečie a začne zlátnuť.
Krok 9 /9
Na hotové zemiaky pridajte kyslú smotanu a nakrájanú jarnú cibuľku.