Pizza Margherita
- Celkový čas 22 min
- 10 min
Príprava - 12 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
1 os.
0.5 Rajčina
75 g Mozzarella
1 pl Rajčinová omáčka
1 Cesto na pizzu
1 pl Strúhaný parmezán
1 pl Olivový olej
Niekoľko listov bazalky
Soľ a korenie
Príprava
Krok 1 /4
Paradajky umyjeme a nakrájame na plátky. Mozzarellu nakrájame na plátky. Paradajkovú omáčku ochutíme soľou a korením. Štandardný plech na pečenie vymažeme olejom a rozložíme naň cesto na pizzu.
Krok 2 /4
Na cesto rozotrieme paradajkovú omáčku a necháme malý okraj. Plátky paradajok poukladáme tak, aby sa mierne prekrývali. Na vrch poukladáme plátky mozzarelly. Posypeme parmezánom. Pokvapkáme olivovým olejom.
Krok 3 /4
Začneme piecť.
Krok 4 /4
Ozdobíme niekoľkými lístkami bazalky. Okamžite podávame s rukolovým šalátom ochuteným olivovým olejom a balzamikovým octom.
