Pizza Primavera s pestom, kuracím mäsom a zelenou špargľou
- Celkový čas 25 min
- 15 minPríprava 
- 10 minVarenie 
- 0 minChladenie 
Suroviny
2 os.
- 1 pizza Cesto na pizzu 
- 10 g Múka 
- 4 pl Zelené pesto 
- 200 g Varené kuracie prsia 
- 1 trs Zelená špargľa 
- 100 g Syr mozzarella 
- 50 g Parmezán 
- 1 pl Extra panenský olivový olej 
- Soľ a korenie 
- Niekoľko listov čerstvej bazalky alebo rukoly 
Príprava
Krok 1 /6
Dno nádoby posypeme múkou. Vyvaľkáme cesto a dáme ho do spotrebiča.
Krok 2 /6
Pesto rozotrieme na cesto v rovnomernej vrstve, pričom malý okraj necháme čistý. Na vrstvu pesta poukladáme kúsky uvareného kuracieho mäsa a zelenú špargľu. Navrch rozložíme mozzarellu a posypeme parmezánom. Pizzu pokropíme olivovým olejom a dochutíme soľou a korením.
Krok 3 /6
Začneme piecť.
Krok 4 /6
V polovici pečenia otvoríme rukoväť oboma rukami, aby sme skontrolovali, či je pizza upečená, a v prípade potreby ju kvôli rovnomernému upečeniu otočíme.
Krok 5 /6
Po upečení otvoríme rukoväť oboma rukami a pizzu opatrne vyberieme.
Krok 6 /6
Tesne pred podávaním ozdobíme pizzu lístkami čerstvej bazalky alebo rukoly, ktoré jej dodajú sviežosť.

