Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Plnená focaccia

ratings.0

- /5 -

  • Celkový čas 3 h 20 min
  • Príprava
    25 min
  • Varenie
    25 min
  • Chladenie
    2 h 30 min

Suroviny

6 os.

  • 25 cl Teplá voda 

  • 1 sáčok Sušené pekárske droždie (5 g)

  • 380 g Hladká múka 

  • 1 čl Práškový cukor (6 g)

  • 1 čl Soľ (5 g)

  • 2 pl Olivový olej (22 g)

  • 100 g Artičokový krém

  • 1 strúč. Strúčik cesnaku

  • 1 čl Semienka fenikla

  • 2 pl Olivový olej

  • 75 g Špenát

  • 30 g Parmezánové hobliny

  • 30 g Pancetta, plátky

  • Soľ, čierne korenie

  • 2 pl Olivový olej

  • Čerstvý rozmarín

  • Čerstvý tymián

  • Morská soľ

Príprava

Krok 1 /10

Pripravte cesto na focacciu: v miske zmiešajte vodu a droždie. Nechajte 5 minút odstáť, aby sa droždie rozpustilo.

  • 25cl Teplá voda 
  • 1sáčok Sušené pekárske droždie (5 g)

Krok 2 /10

Múku, cukor, soľ, olivový olej a zmes vody a droždia nasypte do misy kuchynského robota s nasadeným hákom. Mieste 5 minút pri strednej rýchlosti. Pokračujte v miesení pri vyšších otáčkach približne 5 minút. Odstráňte hák a zakryte misu vlhkou utierkou alebo potravinovou fóliou. Nechajte stáť 2 hodiny. Cesto by malo zdvojnásobiť svoj objem.

  • 25cl Teplá voda 
  • 1sáčok Sušené pekárske droždie (5 g)
  • 380g Hladká múka 
  • 1čl Práškový cukor (6 g)
  • 1čl Soľ (5 g)
  • 2pl Olivový olej (22 g)

Krok 3 /10

Medzitým si pripravte oblohu. Do malého mixéra nalejte artičokový krém, olúpaný cesnak, semienka feniklu a polovicu olivového oleja. Mixujte, kým nevznikne hladký krém. Pridajte korenie a odložte do chladničky.

  • 100g Artičokový krém
  • 1strúč. Strúčik cesnaku
  • 1čl Semienka fenikla
  • 2pl Olivový olej

Krok 4 /10

Rozpáľte panvicu a pridajte zvyšný olivový olej. Pridajte špenát a dochuťte soľou. Premiešajte a prikryte. Nechajte variť 2 až 3 minúty. Uvarený špenát dajte na tanier a odložte do chladničky.

  • 2pl Olivový olej
  • 75g Špenát

Krok 5 /10

Keď sa cesto zdvojnásobí, položte ho na dobre pomúčenú pracovnú plochu a rozdeľte ho na dve časti. Vytvarujte dve rovnomerné gule a prikryte ich čistou vlhkou utierkou. Nechajte 15 minút stáť.

Krok 6 /10

Rúru predhrejte na 210 °C.

Krok 7 /10

Na pomúčenej pracovnej ploche rozvaľkajte prstami prvú guľu cesta, pričom dbajte na to, aby ste začali od stredu a postupovali smerom von, aby bolo cesto okrúhle a aby ste zároveň odstránili všetky vzduchové bubliny. Vložte ho do 30 cm panvice Ingenio. Na cesto navrstvite uvarený špenát ako na pizzu a nechajte 2 cm okraj. Pridajte artičokový krém a rozotrite ho na špenát. Navrch položte hobliny parmezánu. Nakoniec ozdobte plátkami pancetty.

  • 100g Artičokový krém
  • 75g Špenát
  • 30g Parmezánové hobliny
  • 30g Pancetta, plátky

Krok 8 /10

Druhý kus cesta rozvaľkajte rovnakým spôsobom ako prvý a položte ho na náplň tak, aby ju úplne zakryl (okraje cesta nemusíte navlhčovať, aby sa spojili). V malej nádobe pripravte zmes z polovice vody a polovice olivového oleja. Zmesou si navlhčite prsty a zľahka ich pritlačte na cesto, aby sa vytvorili malé jamky. Nakoniec ich ozdobte rozmarínom, tymiánom a morskou soľou Fleur de Sel.

  • 2pl Olivový olej
  • vet. Čerstvý rozmarín
  • vet. Čerstvý tymián
  • Morská soľ

Krok 9 /10

Vložte focacciu do horúcej rúry a odstráňte rukoväť Ingenio. Do odkvapkávacej misky nalejte malý pohár vody, aby sa vytvorila para. Nechajte variť 25 minút.

Krok 10 /10

Keď focacciu vyberiete z rúry a je ešte horúca, potrite povrch olivovým olejom. Nechajte ju vychladnúť a potom si pochutnajte.

  • 2pl Olivový olej